Gin-tonic, you either love it or hate it! Voor degene die dit drankje nét iets te bitter vinden hebben we wat leuks. Deze nieuwe versie van de gin-tonic krijgt een hele andere smaak doordat er Flügel in zit. Deze moet je sowieso een keertje proberen.

Flügel gin tonic
Bron: Favor Flav

Flügel Meets GT

Als je een avondje met je vriendinnen gaat borrelen komen er al snel dezelfde drankjes op tafel: een wit wijntje of een rosé. Maar hoe leuk is het om een keer helemaal uit te pakken en een nieuw drankje te proberen? Waag je eens aan deze Flügel gin-tonic! Dit is een twist op de originele GT en wordt dus gemaakt met, jawel, Flügel.

Iedereen kent Flügel wel als het rood/roze drankje in het kleine flesje met de gele dop. Bij Flügel is het de bedoeling dat je het flesje opdrinkt terwijl je de gele dop op je neus hebt. Het drankje is super zoet en de smaak komt het meeste in de buurt van ranja. Daarom is dit het ideale drankje om te mixen met de bittere gin en tonic!

Het recept voor Flügel gin-tonic

Voor één cocktail heb je het volgende nodig:

  • Eén flesje Flügel
  • 100 tot 200 ml tonic
  • 50 ml gin
  • 1 handje rood fruit
  • ijsblokjes

Om deze cocktail te maken hoef je echt geen professionele bartender te zijn. Pak een glas en vul deze met de ijsblokjes en het rode fruit. Schenk hier vervolgens de gin, tonic en de Flügel over en roer goed. Mocht je all out willen gaan, dan kan je altijd nog een suikerrandje aan de rand van je glas maken of een stuk watermeloen op de rand prikken. Dit zorgt ervoor dat je cocktail er extra feestelijk (en Instagrammable) uitziet. Cheers!

Lees ook: Deze gin van de Aldi verandert van kleur als je hem mixt