Carpaccio, wie is daar nou niet gek op? Een simpel, maar toch luxe Italiaans voorgerecht. We kennen allemaal de originele versie: dungesneden ossenhaas, belegd met rucola, Parmezaanse kaas en als topping een pestodressing. Maar wist je dat je carpaccio op heel veel verschillende manieren kunt bereiden? Wij zetten de 3 lekkerste op een rijtje!
Zalmcarpaccio
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram gerookte zalm
- 40 gram verse geitenkaas
- handje pijnboompitten
- zakje gemengde sla
- 10 cherrytomaatjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 eetlepels wasabimayonaise
- zout en peper
Bereiding
Verspreid de plakjes gerookte zalm over de borden. Rooster de pijnboompitten eerst even in de koekenpan. Snijd daarna de tomaten in kleine stukjes, maal de kappertjes fijn en verkruimel de geitenkaas. Strooi dit over de zalm en voeg zout en peper toe. Tot slot de wasabimayonaise verdelen over het gerecht. Eetsmakelijk!
iStock "/>
Bietencarpaccio met geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 gekookte bieten
- geitenkaas
- zakje rucola
- handje walnoten
- handje pijnboompitten
- olijfolie
- zout en peper
- balsamico azijn
Bereiding
Kook de bieten. Bak de pijnboompitten alvast in een koekenpan en laat ze daarna eventjes afkoelen. Snijd de gekookte bieten in plakjes en leg ze op de borden. Verkruimel de geitenkaas over de bieten, hak de walnoten in kleine stukjes en strooi dit samen met de pijnboompitten eroverheen. Voeg rucola toe in het midden van het gerecht. Als laatste maak je het af met een scheutje balsamico azijn, olijfolie en peper en zout. Makkelijk én lekker!
Tonijn carpaccio
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram tonijnfilet aan een stuk
- 4 eetlepels olijfolie
- 15 gram geschaafde Parmezaanse kaas
- 50 gram rucola
- 2 theelepels kappertjes
Voorbereiding
Zorg dat het stuk tonijn voordat je begint strak in een stuk plasticfolie is gewikkeld. Dit moet ongeveer 3 uur in de vriezer liggen. Het stuk moet hard zijn, maar niet bevroren.
Bereiding
Zorg dat de tonijn uit de vriezer is, haal het folie eraf en leg het stuk op de snijplank. Snijd hem dwars in hele dunne plakjes. Gebruik hier een scherp mes voor. Rek de 4 plakken tonijn uit en leg ze op de borden over elkaar heen, zodat ze een beetje vastplakken. Strooi de Parmezaanse kaas op de tonijn en beleg het midden met rucola. Voeg als laatste de olie, peper, zeezout en kappertjes toe. Smullen maar!
Voor welke carpaccio ga jij?
Hou jij liever van zoetigheid? Bekijk dan hier hoe je
lekkerste wentelteefjes maakt!