Wentelteefjes zijn zonder de twijfel de moeite waard om mee gewekt te worden. Ze zijn lekker zoet en makkelijk te bereiden. Het leukste is dat er talloze recepten zijn, dus je kan er ook nog eens mee variëren. En zeg nou zelf, uiteindelijk gaat er niets boven lekkere wentelteefjes op de vroege morgen.

Traditionele wentelteefjes

Ingrediënten

1 ei
2 zakjes vanillesuiker
1 tl gemalen kaneel
250 ml melk
8 sneetjes casino wit
40 g boter

Bereiding

Begin met het loskloppen van het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk in een diep bord. Snijd vervolgens de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel heen en stapel ze dan op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de stapel heen en laat het intrekken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Neem ze vervolgens uit de pan. Verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

wentelteefjes-traditioneel-femfem

Gezonde wentelteefjes

Ingrediënten

2 of 3 sneetjes speltbrood
1 ei
10 ml amandelmelk
1/2 tl kaneel
1/2 tl kokosrasp
1 flinke el kwark
1/2 banaan
Handje aardbeien
Handje blauwe bessen
Agave siroop naar smaak
Klein klontje boter

Bereiding

Breek eerst het ei in een diep bord en klop met de amandelmelk en kaneel. Dan haal je de sneetjes brood met beide kanten door het mengsel heen en verwarm het klontje boter in een koekenpan. Bak de sneetjes brood goudbrein aan beide kanten. Begin ondertussen met het snijden van het fruit. Serveer de wentelteefjes met een eetlepel kwark over de wentelteefjes heen. Bestrooi vervolgens nog met kokosrasp en maak ze af met een beetje agavesiroop.

gezond-wentelteefjes-femfem

Wentelteefjes met aardbei en Nutella

Ingrediënten

12 sneetjes witbrood
5 aardbeien
1 ei
3  eetlepels Nutella
2  eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
Scheutje melk
Boter of olie om in te bakken

Bereiding

Begin met het snijden van de aardbeien in hele kleine stukjes. Snijd vervolgens de korstjes van het brood. Kluts 1 ei in een kom met een scheutje melk erbij. Meng in een ander kommetje de kaneel en de suiker. Tip: gebruik hier kommetjes of bakjes voor waarin je straks makkelijk de rolletjes kunt rollen. Pak dan de sneetjes brood en rol deze plat met een deegroller. Smeer er een dunne laag Nutella overheen en verdeel ongeveer een theelepel fijngesneden aardbei over de breedte, aan de bovenkant van het sneetje brood. Rol het sneetje brood vervolgens op als een rolletje en druk de naad wat aan. Dit herhaal je me alle sneetjes brood. Verhit een klontje boter of olie in een koekenpan. Rol vervolgens de rolletjes door het ei-en melk mengsel heen en leg ze in de pan. Bak ze goudbruin, haal ze vervolgens uit de pan en rol ze door het suiker-en kaneel mengsel heen. Dit herhaal je vervolgens met alle rolletjes. 

nutella-wentelteefjes-femfem

Wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Kijk dan hier.