ontwerp zonder titel 15

Barbie Spritz: het ultieme drankje voor jouw girls night

Food & Drinks04 aug 2023, 16:15 doorIsabelle Bijman
Zoals Margot Robbie in de Barbie-movie al zegt: “Every night is girls night” (daar sluiten wij ons helemaal bij aan), en laten wij daar nou net het perfecte drankje voor hebben. Vergeet de bekende Aperol Spritz, want deze moet je proberen: Barbie Spritz!
ontwerp zonder titel 15
Bron: @garden_drinks

Barbie Spritz

De Aperol Spritz, de klassieke Italiaanse cocktail, zijn we afgelopen jaren allemaal gek op geworden en hij heeft dan ook al veel teweeggebracht in de wereld van cocktails. Zo heb je bijvoorbeeld Peach Aperol Spritz maar ook een winter variant van de Aperol Spritz . Oftewel zijn er niet al genoeg varianten? Nee, zeer zeker niet. Want nu we in ons Barbie-tijdperk zijn beland, kan een roze variant op de Aperol Spritz toch niet ontbreken? Enne, laten nou net onze favorieten Aperol Spritz en Barbie zijn samengevoegd voor de Barbie Spritz. Een pink cocktail van onder andere grapefruit en Lillet Rosé. Dus girls night op de planning? Hou dan vooral dit recept bij de hand!

Het recept voor de Barbie Spritz

Net als Barbie zelf, heeft deze sprankelende cocktail een glamorous uitstraling. Met zijn roze kleur, gegarneerd met een schijfje grapefruit, is het een lust voor het oog en perfect voor het creëren van een onvergetelijke avond.

Dit heb je nodig:

  • 45 milliliter Empress Gin
  • 30 milliliter Lillet Rosé
  • 90 milliliter sparkeling grapefruit
  • 7 milliliter grapefruit juice
  • 60 milliliter sparkeling water
  • Schijfje grapefruit
  • IJsblokjes
Vul een wijnglas met ijsblokjes. Giet vervolgens de Empress Gin over het ijs. Voeg hierna de Lillet Rosé, sparkling grapefruit en grapefruit juice toe. Top het af met sparkling water. Garneer met een schijfje grapefruit. En voilà, je eigen Barbie Spritz is klaar!
Dus, waar wacht je nog op? Nodig je vriendinnen uit en trek je meest roze outfit aan. Toch nog niet net zo verliefd als wij op deze variant? Dat zal dan zeker na de onderstaande TikTok veranderen. En dan kunnen wij alleen nog maar zeggen: cheers!