untitled 25

TikTokkers bevriezen massaal zure matten en jij moet het ook proberen

Food & Drinks26 mrt 2023, 17:45 doorAurora Ferrari
Lees je het nou goed? Zure matten bevriezen? Dat heb je zeker goed gelezen. Op TikTok doen mensen massaal hun zure matten in de vriezer én in dit artikel vertellen je waarom. Spoiler: het is héél erg lekker!
untitled 25

Bevroren zure matten

Zure matten: een snoepgoed waar we vroeger vrijwel allemaal verslaafd aan waren. Enne, nu stiekem nog steeds. We hebben op TikTok dan ook iets fantastisch gevonden: bevroren zure matten. Huh? Hoe kom je op zoiets?
We komen wel vaker gekke dingen tegen op TikTok (zoals augurk bakken in een plakje kaas ), maar deze overtreft alles. Het is gekkig én je denkt waarschijnlijk dat het niet te eten is, maar bij deze kunnen we je garanderen dat schijn bedriegt. Bevroren zure matten zijn namelijk heer-lijk en we snappen volledig de hele trend er omheen! Ze zijn knapperig én de perfecte snack voor op de bank. Misschien een beetje gevaarlijk, want nu is het heel erg makkelijk om een hele zak in één keer op te eten. Maarre, ga jij het proberen?

Hoe maak je bevroren zure matten?

Gelukkig is het maken van bevroren zure matten erg eenvoudig. Een stappenplan heb je eigenlijk niet nodig, maar we geven je er toch één. Makkelijker dan dit kunnen we het niet uitleggen...
  1. Koop een zak zure matten (naar keuze) en doe het zakje open.
  2. Stop het in de vriezer en laat de zure matten één nachtje rusten.
  3. Wanneer de zure matten klaar zijn, zorg er voor dat je ze meteen opeet of stop ze weer terug in de vriezer. Wanneer de zure matten té lang de vriezer uit zijn, zul je de crunchy bite namelijk verliezen.