broodje chun 2

Broodje Chun: het populairste broodje van Amsterdam

Food & Drinks20 feb 2023, 15:53 doorAnne Dijkstra
Waarschijnlijk heb jij, net als wij, dit broodje al heel vaak op TikTok langs zien komen. Al deze media-aandacht in combinatie met de bizar lange rijen maakt het absoluut het populairste broodje in Amsterdam op dit moment. Gelukkig kan je dit heerlijke broodje ook zelf maken, wij vertellen je hoe!
broodje chun 2
Bron: @chun_ams

Wat is broodje Chun?

Voor iedereen die geen idee heeft wat een broodje Chun precies is, leggen we het even kort uit. Chun begon als een bubble tea shop maar heeft nu hun assortiment uitgebreid met heerlijke broodjes die er ook nog eensamazinguit zien. Vanaf dat moment staan er elke dag rijen voor het kleine Koreaanse zaakje en zijn ze helemaal ontploft op TikTok. Mensen die het broodje gaan testen en vertellen wat ze er van vinden of mensen die het broodje zelf namaken.
Ze hebben 5 verschillende broodjes op hun menu staan, maar hun rib eye bulgogi isby farde meest opgehypte. Waarom is dit broodje zo'n grote hype en misschien nog belangrijker, hoe kan je hem zelf maken? Als je hem bij Chun haalt ben je €12,50 kwijt – of zelfs meer als je extra ingrediënten toevoegt. We moeten eerlijk zeggen, je krijgt ook zeker geen zielig opgemaakt broodje met een paar stukjes sla, dus de prijs is ergens ook wel logisch. En de looks van het broodje mogen er ook zeker zijn. Maarre, voor iedereen die dit toch wel een beetjeoverpriced vindt, of totaal niet in de buurt woont, hebben wij een recept.

Hoe wordt het broodje gemaakt?

Als je de ribeye bulgogi na wil maken, moet je natuurlijk wel eerst weten wat er allemaal in zit. Het brood dat ze gebruiken is een dikke plak brioche brood. Die snijden ze dan open en dan wordt het broodje gevuld met de bulgogi: gemarineerde stukjes rundvlees. Dat toppen ze dan af met plakjes gekookt ei, spicy mayo en bieslook.
Je kan bij Chun zelf ook nog andere toppings toevoegen zoals avocado, bacon, garnalen of kaas. Lijkt je dat lekker? Dan kun je dat ook nog toevoegen als je dit broodje zelf maakt.

Het recept

Nu je weet wat er allemaal in zit, is het niet meer zo moeilijk om hem zelf ook te maken. Eerst heb je een ongesneden briochebrood nodig, je kan deze gewoon kopen bij de Albert Heijn of bij je bakker. Daar snij je een plak van ongeveer 8 centimeter van af. Verwarm dan een beetje boter in een pan en toast daar het brood in totdat het goudbruin is.
Verder heb je ook dun gesneden stukjes ribeye nodig die je helemaal afmaakt met een marinade. Om die marinade te maken heb je drie teentjes knoflook, een half uitje, een beetje gember, een scheutje sojasaus en sesam olie, een schep gochujang en een beetje bosui nodig.
Voor de toppings hoef je alleen maar een eitje te koken en die in plakjes te snijden, bieslook te hakken en sriracha mayo in huis te halen. Daarna is het tijd om het broodje in elkaar te zetten. Snij daarvoor het briochebrood voorzichtig open, vul het met je gemarineerde ribeye en top het af met plakjes ei, bieslook en sriracha mayo. En dan kan jij genieten van je heerlijke, zelf gemaakte, broodje Chun!

Honger gekregen?

Heb jij nou helemaal honger gekregen van dit artikel en staat jouw hele FYP ook altijd helemaal vol met het meest lekkere eten? Dan hebben wij voor jou nog een ander recept waarvan het water je in de mond gaat lopen: de Lotus Speculoos lasagne.