churros

Zó maak je thuis zelf gemakkelijk churros

Food & Drinks06 dec 2021, 20:15 doorRomy Nouwen
In de decembermaand snakken we altijd naar meer snacks en dat is logisch. De dagen worden korter, de temperaturen kouder en we moeten ons nou eenmaal vermaken. Dat kan natuurlijk op veel manieren maar lekker aan de bak én je baksels ook nog eens uitproberen, lijkt ons de ideale manier om je te vermaken. Wij vinden dat je het beste met churros kunt beginnen.
churros

Snacken in de decembermaand

Hoewel we churros het hele jaar kunnen eten, vinden we dat deze eigenlijk ook perfect in de decembermaand kunnen. Ze passen eigenlijk ook gewoon prima in een kerstontbijt of als dessert tijdens het kerstdiner. Mocht je geen oliebollenfan zijn, kun je ze ook nog als vervanging voor de oliebollen gebruiken.

Zo maak je thuis churros

Maar hoe maak je deze nou precies thuis? Je kunt natuurlijk culinair aan de gang in de keuken door ze in vet te bakken. Traditioneel is dit ook wel de manier hoe je ze maakt. Dat wil niet zeggen dat het niet veel makkelijker kan. Je kunt ze tegenwoordig namelijk net zo lekker maken door ze te garen met hete lucht. We bedoelen daarmee niet de oven, maar een speciaal apparaat om churros te maken. Bol.com verkoopt namelijk nu een goedkope churromaker , waarin je vier churros tegelijk helemaal gaar bakt door de rotatiefunctie.

Het recept voor churros

Voor wie niet weet wat churros zijn even een kleine uitleg: churros zijn eigenlijk een soort stengels van deeg. Ze zijn gegaard en daarna vaak doordrenkt in suiker en kaneel. Toch kun je ook vele andere kanten op. Je kunt ze namelijk ook met gemak met ijs, gesmolten chocola, poedersuiker, fruit of karamel eten. Je kunt het je zo gek niet bedenken.
Met alleen de churromaker kom je natuurlijk helemaal nergens. Daarom gingen wij nog even op zoek naar het perfecte recept dat je kunt gebruiken om ze te maken.
  • 25 g kristalsuiker
  • 50 g ongezouten roomboter
  • snufje zout
  • 125 g tarwebloem
  • 150 ml water
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
Bereidingswijze:
Verhit de suiker, roomboter, een snufje zout en het water in de pan tot de boter gesmolten is. Je krijgt dan een egaal beslag. Voeg vervolgens de bloem toe en roer totdat je een bal beslag krijg. Haal hierna de pan van het vuur en voeg de eieren nog toe tot je een stevig beslag hebt. Roer tot slot de kaneel er nog doorheen en je bent ready to go!