De afgelopen tijd zien we steeds vaker hetzelfde lekkere soepje voorbij komen op TikTok. De viral soep is echt ontzettend gemakkelijk om te maken én is echt te omschrijven als comfortfood van het hoogste niveau. Wij vertellen je hoe je dit heerlijke receptje in een handomdraai op tafel hebt staan.
Om de winter een beetje warm door te komen, kan het goed helpen om lekker warm te eten en drinken. Dat betekent dat ook de soepjes weer helemaal terug zijn. Het fijne aan soep is dat het vaak snel klaar is, goed vult, gezond is én ook nog eens ontzettend lekker is. Je kunt het er bij de lunch goed bij hebben, maar ook tijdens een avondmaaltijd kan een soep prima.
Gelukkig regent het heerlijke soeprecepten. De één wat lastiger dan de ander, maar vaak is het sowieso altijd een feestje wanneer het voor je neus staat. Wil jij echt een goede soep maken? Dan moet je op TikTok zijn, want daar vliegen de recepten je om de oren. Eigenlijk niet zo gek, want je bent voor allerlei heerlijke maaltijd aan het goede adres op TikTok.
Op dit moment zien we voornamelijk de viral dumplingsoep met gyozaa's voorbij komen op TikTok. Een heerlijke feel good-soep met veel smaak, en natuurlijk lekker vullend. Veel videomakers zijn lyrisch over deze soep – en wij snappen heel goed waarom.
We kunnen ons voorstellen dat je schrikt van de ingrediëntenlijst, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Het mag dan wel een wat langer lijstje zijn, je hebt de soep alsnog snel gemaakt. Deze ingrediënten moet je in huis halen voor twee kommen soep.
Je begint met het verwarmen van de currypasta, pindakaas, gember en knoflook in een pan. Na een halve minuut voeg je de bouillon toe. Meng dit even met elkaar totdat de currypasta en pindakaas goed opgenomen is. Daarna voeg je de kokosmelk, limoensap, vissaus en citroengras toe en mix het weer goed door. Je brengt het aan de kook en laat dit voor tien minuten koken. Terwijl de soep kookt, kook je de eieren ongeveer zes minuten. Dan kun je ze halveren en zijn de klaar om zo in de soep te gaan.
Na tien minuten zet je het vuur weer iets hoger en voeg je de gyoza's toe. Laat dit ongeveer vijf minuten koken, totdat de gyoza's drijven. Dan voeg je de noedels nog even toe en kook je deze twee tot drie minuten mee, totdat de noedels loskomen van elkaar. Schep vervolgens een kom vol en voeg twee gehalveerde eitjes toe. Je kunt nog eventueel garneren met bijvoorbeeld chili olie of sesamzaadjes, en daarna ben je ready to go!
Het lekkere aan dit recept is, dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt blijven variëren met verschillende ingrediënten om de soep zo steeds een beetje anders te maken. Voor een beetje inspiratie kun je je natuurlijk compleet uitleven op TikTok. Hieronder een aantal tips van de FEM FEM-redactie. Wie weet zie je nog een aantal andere mogelijkheden voor jouw perfecte soepje. Alvast een tipje van ons: miso is sowieso een megagoed ingrediënt om te verwerken in deze soep!