schermafbeelding 2021 09 22 om 101909

Alles wat topmodel Doutzen Kroes eet op een dag

Doutzen Kroes heeft haast geen introductie meer nodig. Dit topmodel van Nederlandse bodem heeft op de cover van elk mogelijke magazine gestaan en betrad de catwalk van ieder groot modehuis. Nu weten we allemaal dat modellenwerk topsport is, en dat dieet een belangrijke rol speelt in het modellen bestaan. Wij hebben opgezocht wat Doutzen *letterlijk* allemaal eet op een dag.
Gezonde voeding is er bij Doutzen met de paplepel ingegoten. Tijdens haar jeugd in Friesland at ze veel groenten en fruit uit eigen moestuin. En nog steeds is Doutzen dol op alles wat vers en bio is! Doutzen's moeder eet vegetarisch, en ze probeert ook steeds meer vegan te eten met haar eigen gezin.

Ontbijt voor de kids

Voor de kleintjes maakt Doutzen een havermoutpapje als ontbijt met havermelk, een appel, goji bessen en bevroren vruchten. Dit eten haar té lieve kindjes voor ze naar school gaan.
Koffie
Doutzen heeft haar kinderen naar school gebracht, wat betekent dat het tijd is voor een kopje koffie. Hier doet ze *surprise* suiker in! Doutzen is zich ervan bewust dat het een slechte gewoonte is, maar kan gewoon niet zonder. Ze drinkt haar koffie met een klein beetje bruine suiker en havermelk.
Doutzen vertelt dat ze obsessed
is met gezondheid. Ze neemt dan ook trouw elke dag haar supplementen. De supplementen die ze iedere dag neemt zijn spirulina, chlorella, vitamine C, B12, ijzer, vitamine D, probiotica, kattenklauw en een 'happy feeling' kruiden wat in haar moeders tuin groeit. That's A LOT.
Smoothie
Het topmodel ontbijt met een smoothie. Doutzen houdt ervan om naar de markt te gaan en allerlei verse producten te halen. In haar smoothie gaat een gekookte biet, 50gr witte bonen, een rijpe banaan, 100gr bevroren blauwe bessen, 75gr frambozen, 300ml havermelk, citroensap, twee dadels en een eetlepel olijfolie. Dat is nog eens een power smoothie.
Lunch
Als lunch eet Doutzen twee geroosterde boterhammen met avocado, kiemen, spicy
olijfolie en notenpasta. Het klinkt voor ons wat vreemd om dit samen op één sandwich te eten, maar het is het proberen waard.
Avondeten
In de avond eet Doutzen een quinoa salade met kiemen, rucola, zoete aardappel, paprika, tomaat, uit, knoflook, gember, kruiden, peulvruchten en de leftover bietjes. No food waste in huize Kroes.
Lees ook: