We weten dat snacken niet gezond is, maar jeetje wat is het heerlijk. Het liefst snacken we iedere avond - en het liefst hartstikke ongezond. Maar, we moeten lief zijn voor ons lijf. Gelukkig vliegen de foodtrends en nieuwe snack-hypes ons om de oren. Onze favorieten van het moment? Die zetten we voor je op een rijtje.
Een hele reep chocolade of een zak M&M's is nu eenmaal niet goed voor je. Helaas. Gelukkig zijn er wel een hele hoop andere zoete snacks die niet zó slecht zijn voor je. Makkelijk te maken, héérlijk en ook nog eens een beetje gezond. Komen ze.
Een van de grootste foodtrends op Tiktok is de yoghurt bar. Een heerlijke, gezonde snack die je helemaal zelf kunt samenstellen! Het idee is simpel: neem een flinke portie yoghurt en voeg daar een paar druppels vanillearoma (of proteïnepoeder) aan toe. Meng dit goed door elkaar en giet in een overschaal of bakplaat (wel even een bakpapiertje gebruiken). Voeg vervolgens je favoriete toppings toe, van vers fruit en granola tot een drizzle van honing of pindakaas. Laat je mengsel een aantal uur volledig uitharden in de koelkast, et voilà. Je kunt eindeloos variëren, dus vervelen zal deze snack in ieder geval.
Rocky Road is een klassieke snack die nu weer helemaal hot is. Iets minder gezond, maar wel heerlijk... Deze ultieme guilty pleasure is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook hierin kan je eindeloos variëren. De basis bestaat uit gesmolten chocolade die je mengt met je favoriete lekkernijen, zoals marshmallows, koekjes, noten of gedroogd fruit. Dit mengsel giet je in een bakblik, waarna het in de koelkast opstijft tot een heerlijke, chewy en crunchy snack - pure verwennerij!
Dit klinkt misschien wat gek, maar jeetje wat zijn ze zalig: de brownie ballen gemaakt van dadels. De basis van deze simpele (maar onweerstaanbaar lekkere) snack maak je door dadels, agavesiroop, pindakaas, amandelmeel, en cacao te mengen. Maak kleine balletjes van je deeg en versier je ze met jouw favoriete toppings - denk aan gesmolten karamel, chocolade of pindakaas afgetopt met wat zeezout. Laat ze uitharden in de koelkast, en klaar is kees! Ideaal dus voor een quick fix als je trek hebt een zoete snack.