eetvoorkeur

Team mierzoet of team pittig? Dit zegt je eetvoorkeur over je persoonlijkheid

Food & Drinks12 mrt 2023, 13:45 doorRomy Nouwen
Team mierzoet of team pittig? Dat zegt blijkbaar ontzettend veel over wie jij bent als persoon. Of jij liever grijpt naar een zoete gesuikerde donut óf dat je een bakje pikante nootjes als perfecte snack ziet, heeft met meer dingen te maken. Je eetvoorkeur zegt namelijk veel over je persoonlijkheid.

Mierzoet

Mensen die graag zoet eten, houden deze eigenschap waarschijnlijk de rest van hun leven. Deze mensen kunnen met gemak een reep chocola eten zonder dat ze kotsmisselijk worden, want ze genieten er gewoon intens van. Deze mensen worden vaak gezien als erg lief, empatisch en erg meelevend met anderen. Mensen zien jouw als een dierbare vriend en hebben het vertrouwen dat ze altijd bij jou terecht kunnen.

Pittig pikant

Mensen die zonder problemen meerdere eetlepels sambal door hun gerecht heen gooien (voor de lol), staan erom bekend echte avonturiers te zijn. Ze leven voor een beetje spanning en sensatie, omdat ze het leven anders véél te saai vinden. Dit zijn dan ook zeker de types die de meest spannende dingen op hun bucketlist hebben staan en maar weinig angst kennen.

Andere eetvoorkeur

Niet alleen liefhebbers voor zoet of pittig hebben een bepaalde persoonlijkheid. Oók de voorkeuren voor zuur, bitter en zout zeggen iets over je persoonlijkheid. Eet jij graag zuur? Dan ben je zeker geen zuur persoon, hoor. Wel kan het zijn dat je hierdoor de neiging hebt om de focus te leggen op de negatieve gevoelens.
Eet je graag bitter? Dan ben je ook niet verbitterd. Wel ben je dan altijd op zoek naar sensatie en avontuur en hou je er zeker niet van om stil te zitten. Ook mensen die graag zout eten, zitten niet stil. Zij hebben mega veel ambitie en willen graag iets bereiken in het leven.