Sta jij ook elk weekend te genieten met een glaasje Moët & Chandon champagne in je handen? Waarschijnlijk heb je nog nooit nagedacht over wat er allemaal aan aan dat heerlijke glas bubbels voorafging.
We nemen je mee naar de wijngaarden in Epernay, de champagnestreek in Frankrijk waar het allemaal gebeurt. Van het plukken van de wijnbladeren tot het brouwen van de champagnes. Toch interessant om te weten hoe jouw glaasje bubbels tot stand is gekomen, right ?
De kelders van Moët & Chandon
We bezochten de kelders van Moët & Chandon. Elke fles Moët die je ooit in je handen zult hebben komt hier vandaan: van Moët & Chandon Brut Impérial tot aan de Vintage Moët flessen. De kelder is wel 28 km lang en hier liggen 100 miljoen flessen te rijpen. In de kelders is het 10 graden wat de perfecte temperatuur is voor de Champagnes om te rijpen. De flessen liggen hier voor minimaal 15 maanden, voor vintage flessen is dit zelfs een minimum van 3 jaar.
Ice Ice, baby!
De meest gedronken en meest bekende champagne van Moët is de Moët & Chandon Brut Impérial, deze champagne wordt geassembleerd uit chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Tegenwoordig is Moët impérial Ice ook flink zijn opmars aan het maken, dit drankje is perfect voor de hete zomerdagen. Vergeet niet minimaal 3 ijsblokjes in je glas toe te voegen, dit is namelijk de ideale verhouding om de smaak van de champagne perfect naar voren te laten komen. Thank us later ;)
De wijngaarden
Voordat deze flessen hun plekje in de kelder krijgen, gaat er nog een heel ander proces aan vooraf. Dat begint allemaal bij de wijngaarden, hier worden de druiven nog altijd met de hand geplukt. Het oogsten van de druiven gebeurt altijd laat in de zomer tot aan het begin van de herfst. Het is voor de boeren elk jaar weer een uitdaging om in te spelen op de klimaatverandering, de druiven moeten namelijk ieder jaar weer van uitstekende kwaliteit zijn. Een flinke uitdaging dus, waar de boeren steeds in weten te slagen. Chapeau !