screenshot 2021 01 26 at 092335

Wil je doen: uit deze escape room ontsnap je alleen door wijn te drinken

Food & Drinks14 sep 2023, 10:26 doorKathy
De laatste jaren zijn de zogenoemde "Escape Rooms" een regelrechte hit. Er komen steeds meer verschillende varianten qua thema's of attributen op de markt. Maar we hebben nu toch een escape room gevonden waar ons hartje sneller van gaat kloppen. Sidenote: je moet er wel voor naar Parijs, maar als alles voorbij is doen we dat met liefde!

Wine Gaming

Parijs, ook wel de stad van de liefde genoemd, staat bekend om het lekkere eten en de ruime keuzen aan heerlijke wijnen. En om vooral dat laatste vind je er nu een te gekke escape room! Het spel noemen ze Wine Gaming en bij deze escape variant lukt het je alleen ontsnappen door zo veel mogelijk wijn te drinken. Puzzels los je op door te raden welke wijn je proeft.
screenshot 2021 01 26 at 092335

Hoe werkt het precies?

Het Wine Gaming-concept is eenvoudig. Net als in een escape-game vorm je een team van vier tot zes spelers en probeer je puzzels op te lossen binnen een tijdslimiet. Maar hier is het doel niet om jezelf te bevrijden, maar om de fles wijn! Eerst moet je de proeftests met succes voltooien. Deze leuke uitdaging laat je kennismaken met wijnproeven door het te ervaren! Als kers op de taart win je ook nog een fles wijn als het je lukt om de code te kraken.
screenshot 2021 01 26 at 092155

Verschillende opties

Je kunt de keuze maken uit twee verschillende type spellen Wine Gaming.
- "Original" Wine Gaming is verkrijgbaar in de restaurants van Les Petits Crus in Parijs en Toulouse. Hier leer je vooral de basisprincipes van wijnproeven.
- "Discovery" Wine Gaming is beschikbaar bij de partnerwijnmakers om meer te weten te komen over hun wijngaarden en hoe ze werken.
Klinkt geweldig toch? Snel een ticket boeken!
Met wie ga jij deze wijn experience aan?
Ook in ons eigen landje een wijnproeverij doen? Lees dan dit!