gepocheerd ei

Super slim: lifehack om een gepocheerd eitje te maken

Food & Drinks07 jan , 9:50 doorRomy Nouwen
Of het voor ontbijt, lunch of diner is: een eitje is altijd wel goed. Enne, het prettige aan een eitje is dat je het op ontzettend veel manieren kunt bereiden. Je kunt hem gewoon koken, bakken op verschillende manieren óf je maakt er een gepocheerd eitje van. Maarre, dat laatste slaan wij vaak over, want dat is best lastig. Met deze lifehack is dat verleden tijd!
gepocheerd ei

Gepocheerd eitje maken

Een gepocheerd eitje is heerlijk, maar het maken ervan is stressvol. Hoewel we al flink wat pogingen gedaan hebben, wil het nog steeds lang niet altijd lukken. Enne, dat is zonde want het eitje weggooien zou eigenlijk niet moeten. Toch blijft het gewoon ontzettend lastig om zo'n eitje in een pan vol kokend water gaar te krijgen én het er vervolgens ook nog in zijn geheel uit te krijgen. Al eerder vertelden we je dat het met de magnetron ook kan, maar het liefst maken we het natuurlijk gewoon op de originele manier: in een steelpan.

Lifehack

Voor koken , bakken en recepten ben je op TikTok natuurlijk sowieso op het juiste adres! Foodtok heeft een behoorlijk grote rol te pakken op het medium en veel mensen maken daar dankbaar gebruik van. Niet alleen maken we sinds we TikTok hebben de lekkerste recepten, ook vliegen de lifehack en kooktips ons inmiddels om de oren. We hebben inmiddels wel geleerd dat koken voor iedereen is en dat iedereen in principe alles zou kunnen maken wat er bestaat!
Zo ook hét gepocheerde eitje. Het werd eens tijd dat we eindelijk de gouden tip zouden tegenkomen om dit op tafel te krijgen. Het is namelijk zo ontzettend lekker, maar ook zo ontzettend moeilijk. Nu hebben we een video gezien op TikTok en we geloven onze ogen niet. Hadden we dit maar eerder geweten, want dit ziet er wel heel gemakkelijk uit.
Het werkt als volgt: je zorgt dat je een pan met kokend water voor je neus hebt. Verder heb je ook een zeef nodig, want deze zal gaan dienen als een vangnetje. Je legt de zeef in het water en zorgt ervoor dat-ie voor ongeveer de helft onder het water ligt. Vervolgens laat je het eitje voorzichtig in het water glijden. Het eitje moet helemaal onder water liggen om goed gaar te worden. Na een paar minuten kun je de zeef uit het water halen en krijg je zo je eitje ook uit het water. Serveer het eitje met avocado, zalm of pesto, net wat je lekker vindt.