gezondste alcoholische drankjes 1

8x de gezondste alcoholische drankjes volgens diëtisten

Food & Drinks28 sep 2023, 18:00 doorChristel van den Berg
Een drankje op zijn tijd is natuurlijk niks mis mee, maar drink wel met mate. Te veel alcohol is namelijk helemaal niet goed voor je, en voor de lijn ook niet trouwens. Toch willen we soms even ontspannen, en een glaasje helpt daarbij. Dit zijn de gezondste alcoholische drankjes volgens diëtisten.

Gezonde alcoholische drankjes

Oke, dit heeft natuurlijk uitleg nodig. Alcohol is namelijk niet erg gezond. Toch kan je 'slimme' keuzes maken wanneer het op jouw alcoholconsumptie aankomt. Zo kun je het best met mate drinken, denk aan maximaal 2 glazen op een avond, in combinatie met veel water on the side. Dit balanceert de diuretische effecten van de alcohol, volgens diëtist Serena Poon.
Matig drinken helpt ook bij het tegengaan van negatieve fysieke effecten als katers, aankomen in gewicht en slechte slaapkwaliteit. Kies voor de drankjes die weinig suiker en heldere alcohol bevatten. Deze hebben vaak ook de minste calorieën! De volgende drankjes zijn goede opties.

1. Rode wijn

Rode wijn staat bekend als het gezondste alcoholische drankje dat er is. Eén glas rode wijn zou zelfs gelijk staan aan een uur lang sporten .

2. Tequila on the rocks

Je moet er fan van zijn.. Tequila heeft weinig calorieën en volgens kleine onderzoeken zou de suiker in tequila niet zorgen voor pieken in de bloedsuikerspiegel.

3. Vodka Soda

Dit drankje heet niet voor niks 'skinny bitch'. Het heeft weinig calorieën en suikers. Win-win!

4. Bloody Mary

Met een Bloody Mary heb je meteen je dagelijkse portie groenten binnen. Toch wil je er niet te veel van drinken, omdat het drankje aardig wat calorieën bevat.

5. Mescal on the rocks

Net als bij tequila laat Mescal de bloedsuikerspiegel niet pieken. Enjoy!

6. Champagne

Niet alleen heeft champagne verassende gezondheidsvoordelen , het feestelijke drankje is ook nog eens skinny. Ga wel voor een 'droge' variant.

7. Margarita met verse limoen

Ga wel voor de 'skinny' versie waarbij je de suikersiroop skipt en vervangt door verse limoen, met goede kwaliteit tequila en een scheutje bruiswater. De barman weet waarschijnlijk wel hoe hij dit populaire drankje moet maken ;).

8. Paloma met vers grapefruitsap

Paloma's zijn hot. Ze smaken nog beter als je ze maakt met vers grapefruitsap, bruiswater en tequila. Dit drankje is 'gezonder' dan de meeste mixjes.