schermafbeelding 2021 12 09 om 120506

7x de verassende gezondheids voordelen van champagne

Food & Drinks09 dec 2021, 19:00 doorRomy Nouwen
We zitten midden in de decembermaand. Dat betekent een kerstboom, vrienden en familie, lekker eten en... champagne! Oud en nieuw, maar ook kerst is natuurlijk niet compleet zonder champagne. Poppen, bubbels en proosten op een nieuw jaar is ieder jaar vaste prik. Nu blijkt dat dit ook nog eens gezondheidsvoordelen heeft. Wij vonden de volgende verrassende gezondheidsvoordelen van champagne.
schermafbeelding 2021 12 09 om 120506 300x194

Verrassende gezondheidsvoordelen van champagne

Feestelijker dan champagne kan het natuurlijk niet. Het is dan ook hét drankje voor tijdens de feestdagen. De dagen waarin we ons eigenlijk altijd al helemaal vol stoppen met van alles wat niet gezond is. Het blijkt nu minder erg te zijn om die champagne open te poppen. Dit heeft namelijk meer gezondheidsvoordelen dan je denkt.

#1 Het is goed voor je libido

Ja, je leest het goed. Lekker die champagne koel zetten, zodat je na het poppen meteen het bed in kunt duiken met je lover . Het is namelijk enorm goed voor je libido. En zeg nou zelf: het jaar begin je natuurlijk steengoed wanneer je meteen tussen de lakens duikt. Dat zet meteen de toon.

#2 Het is goed voor je hart

Champagne is, net als rode- en witte wijn, heel goed voor je hart. De druiven waarvan de champagne gemaakt wordt, bevatten antioxidanten. Deze voorkomen onder andere dat je bloedvaten verslechteren én helpen mee aan een goed cholesterol. Dit blijkt ook uit onderzoek .

#3 Het houdt je scherp

Champagne bevat goede stoffen die ervoor zorgen dat je korte termijn geheugen verbetert. Drie glazen bubbels per week zorgt voor een optimale situatie. Zo blijf je scherp! Je kunt dus zonder problemen die champagne open trekken.

#4 Het zorgt voor een goed humeur

Champagne bevat magnesium, zink en kalium. Deze stoffen zijn allemaal goed voor een perfect humeurtje. Een glaasje champagne zorgt er dus gewoon voor dat jij vrolijk je bed uitstapt.

#5 Het heeft weinig calorieën

Zolang je niet de hele fles in je eentje naar binnen gooit, is er niets aan de hand. Een glaasje champagne bevat altijd minder calorieën dan een glas wijn. Mede doordat het vaak een kleiner glas is. Een van de verrassende gezondheidsvoordelen van champagne.

#6 Het zorgt voor een verlaagd risico op diabetes

Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van alle soorten wijn, waaronder champagne, zorgen voor een verlaagd risico op diabetes. Het vermindert de kans met wel 13%. Als dat geen bevestiging is, weten wij het ook niet meer.

#7 Het kan dementie voorkomen

Er is onderzoek gedaan naar de link tussen champagne drinken en dementie. Een glaasje of twee kan namelijk dementie voorkomen. We raden de 40 plussers daarom altijd aan om regelmatig een glaasje bubbels te drinken.