Het is weer zo ver, die periode van het jaar. Het regent, is koud en de dagen duren korter. De kans is groot dat ook jij loopt te snotteren, iets wat je er nou net niet bij kan hebben. Maar geen zorgen, wij hebben een hele simpele (en vooral leuke) oplossing voor jou: drink een glas rode wijn. Rode wijn voorkomt namelijk een verkoudheid!

Wanneer het buiten donker en guur is wil je niets liever dan binnen zitten. Openhaard aan, je comfort movie op tv én een lekker glas rode wijn. Het zachte warme gevoel van een slok rode wijn is onbetaalbaar. Goed nieuws voor de wijn drinkende meiden dus!

A glass of wine keeps the docter away

Je zou denken dat alchohol niet goed voor je immuunsysteem is. Toch blijkt het tegenovergestelde, maar dan wel met mate natuurlijk. Wetenschappelijk onderzoek aan de Harvard toont aan dat het regelmatig drinken van rode wijn het risico op een verkoudheidje welliefste met 60 procent vermindert. We spreken hier van twee glazen rode wijn per dag. Cheers!

Verzadigd gevoel

Naast dat het risico op een verkoudheidje verminderd wordt is er nog meer goed nieuws: rode wijn is goed voor de lijn! Misschien herken je het gevoel van de warme wijn in je buik wel. Wijn zorgt er namelijk voor dat je je verzadigd voelt. Hierdoor zit je dus sneller vol en heb je een verminderde calorie inname. Je moet hierbij dan natuurlijk niet vergeten dat er in wijn ook callorieën zitten, houd het dus bij één glas.

Je leeft langer van wijn

Tot slot: je leeft langer van wijn. Ja echt, je leest het goed. Onderzoekers deden onderzoek naar de sterftecijfers van rodewijdrinkers en bierdrinkers. Wat blijkt? Rodewijndrinkers hebben een 34 procent lager sterfcijfer. Dit komt doordat rode wijn vol zit met polyfenolen, een hulpstof die beschermt tegen verschillende ziektes.

Lees ook: Bewezen: rode wijn verbetert je seks leven