water

Hydrateren kun je leren: dít drankje helpt beter dan water

Food & Drinks28 jun , 13:00 doorRedactie
We weten allemaal hoe belangrijk hydratatie is, vooral nu het - en we klagen niet - zo ontzettend warm is. Of bijvoorbeeld als je jezelf in het zweet hebt gewerkt tijdens een work-out. Maar wat als we je vertellen dat er een drankje is dat nóg beter hydrateert dan water? Want dat is er. En het gaat om dít wonderdrankje.

Rechtstreeks uit de palmbomen

We hebben het hier over kokoswater. Het heldere vocht uit jonge groene kokosnoten zit boordevol voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gehydrateerd te blijven. Het bevat elektrolyten zoals kalium, natrium, magnesium en calcium, die essentieel zijn voor het behouden van de vochtbalans in je lichaam. Deze elektrolyten helpen je lichaam om sneller te herstellen na fysieke inspanningen en zorgen ervoor dat je energieniveaus op peil blijven. Precies wat we willen, dus.

Meer dan alleen hydratatie

Wat kokoswater echt bijzonder maakt, is dat het niet alleen hydrateert, maar ook enorm veel andere gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Het drankje is laag in calorieën en bevat geen vet. Precies wat we willen in een drankje, houden we namelijk meer calorieën over om op te eten. Daarnaast bevat kokoswater antioxidanten die helpen om je immuunsysteem te versterken en je huid stralend te houden. Win-win-win.

Stop maar met die sportdranken

Nou weten we natuurlijk wel dat die sportdranken niet de beste optie zijn, ze zitten namelijk vol met suiker en kunstmatige toevoegingen, maar de smaak is wel lekker. Want soms is water ook maar saai. Kokoswater is de perfecte tussenweg, het heeft een smaakje, maar is toch volledig natuurlijk. Het levert dezelfde hydratatievoordelen zonder de nadelen van extra calorieën en ongezonde ingrediënten. Dit maakt het een ideaal alternatief voor zowel professionele atleten als voor degenen die gewoon een gezondere levensstijl willen aannemen.
Dus, kan jij wel wat extra hydratatie gebruiken? Koop dan eens een keer kokoswater. En geloof ons, je gaat er profijt van hebben.