impulsaankopen in de supermarkt

Zó ga je impulsaankopen tegen in de supermarkt

Food & Drinks17 jan 2022, 18:00 doorSophie Golbach
Helaas komt het iets te vaak voor dat we met twee rollen koekjes en drie chocoladerepen extra thuiskomen na een bezoekje aan de supermarkt. Met deze tips ga je impulsaankopen in de supermarkt tegen.
impulsaankopen in de supermarkt
Instagram @sophiakelly

Waarom doe je impulsaankopen?

Wat blijkt de reden te zijn van impulsaankopen in de supermarkt? Honger! Uit onderzoek blijkt dat wanneer je last hebt van het hongerhormoon, je sneller impulsieve keuzes maakt. Het heeft zelfs invloed op de keuzes die je maakt als het om geld gaat. Wanneer je meer honger hebt, kies je sneller voor een snelle beloning.
Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet de hele supermarkt leeg-hamstert wanneer je enkel een pak havermelk en wat hummus moet halen? Deze tips zullen je zéker helpen!

Eet genoeg voor je de supermarkt in gaat

Zorg dat je nooit met honger de supermarkt in gaat. Stop altijd een gezonde snack in je tas zodat je nooit hangry boodschappen gaat doen. Want honger leidt tot impulsaankopen! Genoeg eten dus.

Maak een boodschappenlijstje

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom een lijstje met alle dingen die je nodig hebt voor je naar de supermarkt gaat. Houd je vervolgens aan dit lijstje ;). Pro tip: zoek van tevoren online op wat er in de aanbieding is en baseer hier je boodschappen op. Zo bespaar je nog eens extra geld.

Doe niet te vaak boodschappen

Hoe vaker je naar de supermarkt gaat, hoe meer verleidingen er op de loer liggen. Ga daarom een of twee keer per week naar de supermarkt en sla groots in! Zeg ook maar doei tegen het 'funshoppen'.