gnocchi

Pasta lovers opgelet! Zo maak je de lekkerste Italiaanse gnocchi

Food & Drinks01 mei 2021, 14:00 doorSanne Hesseling
Hoewel we de heerlijke Italiaanse pasta waarschijnlijk nooit zat zullen zijn, is een beetje variatie helemaal geen slecht idee. De Italiaanse keuken heeft namelijk nog veel meer te bieden dan de goddelijke pasta carbonara en lasagne bolognese. Voor wie eens een keer iets anders wil uitproberen, hebben wij nu het lekkerste recept voor home made Italiaanse gnocchi. Try it out !

Gnocchi di patate

Hoewel gnocchi vaak gezien wordt als een pastasoort, is het stiekem helemaal geen pasta. Pasta wordt namelijk gemaakt van bloem, water en ei, terwijl gnocchi grotendeels bestaat uit aardappel. Gnocchi is dan ook een stuk machtiger dan pasta. Maar hoe maak je het precies?
Here's what you need :
  • 1 kilo aardappelen
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  1. De eerste stap is het wassen en koken van de aardappelen met de schil er nog aan. Wanneer ze gaar zijn, haal je de schil er gemakkelijk af en stamp je ze fijn. Dat kan met een stamper of simpelweg met een vork. Als het uiteindelijk maar een grote berg aardappel wordt!
  2. Strooi vervolgens wat bloem op de werkplank en voeg de puree bij de bloem. Voeg nog een snufje zout toe en kneed de puree tot het een deeg is geworden.
  3. Wanneer het deeg goed compact en minder kleverig is, begin je met stukjes eraf te snijden. Rol de stukken met de hand tot slierten en snijd vervolgens kleine vierkante kussentjes van de sliert.
  4. Pak een vork en leg deze met de tanden omhoog op het werkblad. Rol de kussentjes vanaf de vork via de tanden naar beneden. Zo krijgt de gnocchi de bekende streepjes!
  5. Laat de gnocchi vervolgens 15 minuten rusten. Daarna breng je een grote pan water aan de kook en leg je de gnocchi erin. Wanneer ze naar boven komen drijven, laat je ze nog één minuut koken. Daarna zijn ze gaar en kan je ze eruit halen.
  6. Serveer de gnocchi met jouw favoriete saus. Denk aan tomatensaus, carbonarasaus of truffelsaus! Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe en de gnocchi is klaar om geserveerd te worden! Bon appétit!