kaasplank

Ben jij een kaasfan? Dan moet je dit kaas pretpark bezoeken

Food & Drinks22 feb 2023, 14:48 doorAnne Dijkstra
Goed nieuws voor alle kaas lovers onder ons, er bestaat nu een pretpark dat helemaal draait om kaas. Ben jij dus echtobsessed met kaas en hou je ook wel van een goed pretpark? Dan is dit kaas pretpark echt de hemel voor jou!
kaasplank

Zuid-Korea

Hier in Nederland ontkom je er niet aan, kaas is gewoon helemaal een onderdeel van onze cultuur geworden. In andere landen is dit niet altijd het geval. Tot 1958 hadden de inwoners van Zuid-Korea nog nooit van kaas gehoord. Ze kwamen er daar voor het eerst er mee in aanraking toen er een Belgische missionaris daar zijn eigen geitenkaas ging maken.
Hij ging wonen in Imsil en de mensen daar waren er helemaal van onder de indruk en vroegen aan de missionaris of hij ze kon leren hoe je kaas maakt. Vanaf dat moment staat Imsil bekend als de kaasstreek van Zuid-Korea en is daar een hele kaasindustrie. En hoe beter laten zien dat dat de plek is waar Zuid-Korea voor het eerst in aanraking kwam met kaas dan door een kaas pretpark te bouwen?

Het kaas pretpark

Het Zuid-Koreaanse kaas pretpark van 32 hectare groot is in 2004 geopend. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen in dit pretpark? Surprise surprise, je kan er alles leren over kaas, hoe het gemaakt wordt, wat voor soorten kaas er allemaal wel niet bestaan en je kan er ook zelf kaas maken in het cheese experience -centrum.
Er is ook nog een cheese playland waar je gezellig tussen de geitjes kan spelen, vooral leuk voor kleinere kinderen. En misschien wel het belangrijkste, je kan er natuurlijk ook allemaal soorten kaas eten. Er zijn kaas proeverijen, maar het park heeft ook nog twee verschillende restaurants waar je kan genieten van de meest heerlijke kaas gerechten.
Lijkt dit je nou echt meer dan geweldig, dan is het een tripje naar Zuid-Korea misschien wel waard. Als dat je iets te ver lijkt zijn er gelukkig ook nog YouTubers die er naar toe zijn gegaan en je uitgebreid laten zien wat er allemaal te doen is. Is het net alsof je er zelf ook nog een klein beetje bent.

Dichterbij huis

Wil je nou van kaas genieten, maar dan iets dichter bij huis? Dan kan dat ook bij de Kaasbar in Amsterdam en Utrecht. Je kan hier onbeperkt kaas eten, klinkt als een droom toch? Wij vertellen je alles wat je over de Kaasbar moet weten!