untitled 80

Zin in een late night snack? Dit kun je volgens experts het beste eten

Food & Drinks10 mei 2023, 20:15 doorRomy Nouwen
Het komt regelmatig voor dat we 's avonds laat toch nog een beetje trek krijgen. Je eten wordt natuurlijk langzaam verteerd en voornamelijk wanneer je laat naar bed gaat, kan het zijn dat je maag weer een beetje gaat knorren. De kans is groot dat jij dan het liefst naar die reep chocolade of zak chips grijpt, maar dat kun je natuurlijk beter niet doen. Welke late night snack is dan wel een goed idee? En is een late night snack überhaupt eigenlijk wel een goed idee? Wij vertellen je het.
untitled 80
Bron: Pinterest

Mythe

Je hoort vaak voorbij komen dat het eigenlijk niet zo goed is om vlak voor het slapengaan nog te eten. Gelukkig is daar helemaal niets van waar! Deze mythe kun je dan ook zo snel mogelijk weer vergeten. Het is helemaal niet zo erg om 's avonds nog wat te snacken. Maar als je het dan doet, kun je het beter wel goed doen. En met goed doen, bedoelen wij natuurlijk dat je het beste voor de gezonde varianten kunt kiezen.

Toch een beetje trek? Grijp dan naar deze late night snack

Heb je dus 's avonds nog een beetje trek? Dan kun je het beste voor een lekkere gezonde, maar vullende late night snack kiezen. Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rijtje.

1. Banaan

Wanneer je niet heel gevoelig bent voor suiker voor het slapengaan, is een banaan de perfecte snack. Hij is lekker zoet (handig voor de zoetekauwen onder ons!) en bevat veel vezels, waardoor je maagje ook goed gevuld zal zijn na deze snack. Een ander pluspunt van een banaan is dat het kalium bevat, wat ervoor zorgt dat je er beter van gaat slapen. Win-win als je het ons vraagt!

2. Rijstwafels met pindakaas

Als je nog een beetje trek hebt, kun je er het beste voor zorgen dat je je bloedsuikerspiegel een beetje stabiel houdt. Door de kiezen voor rijstwafels met pindakaas krijg je gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten binnen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je je trek stilt en de rest van de nacht kunt teren op deze lekkere late night snack.

3. Walnoten

Als je echt trek hebt 's avonds, betekent dit waarschijnlijk dat je lichaam voedingsstoffen nodig heeft. Je kunt dan ook het beste gaan voor een gezonde snack met genoeg calorieën. Ongezouten noten als walnoten bevatten veel goede vetten (voedingsstoffen!) en calorieën. Daarnaast zitten er ook genoeg voedingsstoffen in als calcium, magnesium en vitamine b. Een handje walnoten zal je dan ook goed doen! Overigens hoef je niet per se voor walnoten te gaan. Er zijn namelijk ook andere ongezouten noten(mixen) te koop in de supermarkt. Deze zijn ook prima!

4. Nootjes omhuld met pure chocolade

Kun je ongezouten nootjes wel waarderen, maar heb je toch liever wat zoetigheid? Dan kun je ook kiezen voor ongezouten noten omhuld met pure chocolade. Pure chocolade is namelijk niet eens zo heel ongezond, omdat het weinig suiker bevat. Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiliseert. Dit zorgt ervoor dat je hierna ook verzadigd zal zijn voor een langere tijd en niet alsnog naar die zak chips grijpt!