screenshot 2021 02 12 at 160911

Dit is hoeveel geld je uitgeeft aan drank

Food & Drinks02 jan 2020, 11:33 doorRedactie
Mocht het zo zijn dat je je tijdelijk even verveelt is wellicht Reddit wel iets voor je. Reddit is een sociale nieuwswebsite waar je echt praktisch álles op kan vinden. Van handige tips tot aan de meest bizarre onderzoeken. Zo zijn wij er achtergekomen hoeveel geld je ongeveer wel niet kwijt bent aan drank per maand en tja, heel blij wordt je er achteraf ook niet van..
screenshot 2021 02 12 at 160911

Fortuin aan drank

Afijn, nog even terug naar Reddit waar en man een bericht had achtergelaten dat hij een nieuwe auto had kunnen kopen van al het geld wat hij had gespaard door een maand lang niet te drinken. Je vraagt je natuurlijk eerst af hoe veel de beste man wel niet in een maand dronk om een auto te kunnen veroorloven, maar soit. Een andere man zei dat hij zo'n 1000 dollar had bespaard door ook een maand lang geen alcohol te drinken.
Of je elke dag een fles open trekt of alleen in het weekend alcohol nuttigt, je zult versteld staan van hoe veel geld je maandelijks wel niet kwijt bent aan drank.

Onderzoek

zijn er twee groepen mensen die aardig wat van hun geld uitgeven aan drank: de millennials en de baby boomers. De millennials zijn namelijk verantwoordelijk voor het kopen van zo'n 35% van al het bier in Amerika, en 42% van al het wijn.
Hoeveel geld men er in de Verenigde Staten aan kwijt is? Nou als je zo'n drie drankjes per dag drinkt, vijf dagen in de week van ongeveer 10 dollar per drankje zit je zo rond de 150 dollar per week, 650 dollar per maand en dus ruim 7,800 dollar per jaar. Stel het zijn er twee per dag dan kom je per jaar uit op 2,500 dollar.
Laten we hier even een Nederlandse berekening van maken. Je drinkt dus ongeveer drie drankjes per dag, vijf dagen in de week van een eurootje of 5 (wellicht aan de hoge kant maar alcohol wordt alsmaar duurder), dan zit je per week rond de 75 euro per week, 300 euro per maand en ongeveer 3,600 euro per jaar. Zijn het maar twee drankjes is het bedrag 2,400 euro per jaar.
Tuurlijk, het kan ook een stuk minder zijn of zelfs iets meer maar probeer het een keer voor jezelf bij te houden. Dan is zo'n Dry January nog niet zo verkeerd. Of een Dry May, of welke maand je maar wilt. Wedden dat je binnen no time geld genoeg bij elkaar hebt voor die ene reis wat je al jaren op de planning hebt staan?