schermafbeelding 2021 11 25 om 095804

Deze Martini Pornstar-bollen mogen niet missen op oudjaarsavond

Food & Drinks25 dec 2022, 14:00 doorRomy Nouwen
Je zou denken wat er weinig te veranderen valt aan een oliebol. Gewoon het klassieke deeg, wel of geen krenten én een dikke laag poedersuiker zodra hij op je bordje ligt. Niet is minder waar. Oliebollenbakkers weten er tegenwoordig veel meer van te maken. De Martini Pornstar-bollen van oliebollenbakker Wendy zijn nu mega populair.

Bizarre combinaties bij oliebollen

Eerder schreven we al over de meest bizarre combinatie die wij ooit voorbij hadden zien komen als het gaat om een oliebol: de tompoucebol. Nu kwamen we een andere variant tegen: oliebollen met drank. Deze komen aardig in de buurt van een bizarre combinatie. We weten dat er sowieso eigenlijk vaak wel bier wordt gebruikt in het beslag van oliebollen. Toch gaat het hier wel om een andere type drank.

De Martini Pornstar-bollen

Wendy introduceerde vorig jaar haar eerste soort oliebollen met drank. Namelijk de limoncello-oliebol. Dit bleek een mega succes, waardoor ze afgelopen zomer begonnen te speculeren over een nieuwe soort. Eentje die dit jaar als warme broodjes (lees: oliebollen) over de toonbank zal gaan. Na een beetje uitproberen kwamen ze al snel met het nieuwe fantastische idee: de Martini Pornstar-bol. Ja, dat heb je goed gehoord.
schermafbeelding 2021 11 25 om 095745 300x145
Je zult je meteen afvragen hoe ze dit dan weer in hemelsnaam zo goed hebben kunnen creëren. Dat leggen we je met alle liefde uit. Het is uiteraard de oliebol zoals we hem allemaal kennen. Hij is echter wel opengesneden en zeker niet gevuld met poedersuiker of krenten. Hij is wél gevuld met een vulling van Passoã, vanillewodka en passievrucht. Verder zit er een pipetje met prosecco in. Volgens oliebollenbakker Wendy smaken ze precies zoals de cocktail Pornstar Martini.

Waar scoor je deze oliebol?

Helaas zullen sommigen van ons stad en land af moeten reizen om er eentje te bemachtigen. Het recept wordt immers niet gedeeld met alle oliebollenkramen in Nederland. Je zult je Martini Pornstar-bol zelf moeten ophalen bij haar kraam op de Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam.