De afgelopen maanden heeft matcha the it-girl drink status veroverd, en ja, ook ik ben volledig om. Voor iedereen die net zo obsessed is als ik, is er fantastisch nieuws. Waar je eerst nog naar die veel te dure, hippe koffietent moest voor je matcha fix, scoor je het nu gewoon kant-en-klaar bij de Appie. Geweldig, als zeg ik het zelf.
Een matcha latte halen bij je favoriete koffietentje? Heerlijk, maar mijn portemonnee, denk daar net even anders over. We weten allemaal dat een matcha latte bij een koffiezaak je zo vijf euro lichter maakt. Prima voor een keer, maar ga je er iedere dag een halen tikt het toch behoorlijk aan. Gelukkig stond mijn TikTok-feed vol met tutorials over hoe je zelf die perfecte, aesthetically pleasing iced matcha latte maakt. Dat moést ik ook gaan proberen. Na wat geklungel met matchapoeder en een bamboo kwastje, kreeg ik de smaak te pakken. Eigenlijk is het maken van matcha helemaal zo moeilijk nog niet. Maar om even heel eerlijk te zijn, ik ben niet altijd in de mood om de barista uit te hangen in mijn eigen keuken. En langs een koffietentje om er een to-go te halen blijft heerlijk.
En nu wordt het ons dus gelukkig nóg makkelijker gemaakt. De Albert Heijn heeft namelijk een matcha drankje die helemaal klaar om te drinken in de schappen liggen - en ook nog eens vrij is van toegevoegde suikers én 100% plantaardig is! Kan niet beter. Dat betekent geen gedoe meer met het vinden van de juiste verhoudingen, geen bamboo kwastjes meer en gewoon inschenken en genieten. Perfect als je 's ochtends weinig tijd hebt, maar wél je cafeïneboost nodig hebt. Ik ben he-le-maal fan! Je vindt het in een pak tussen de houdbare en plantaardige melk. Ook fijn: één heel pak kost minder dan één matcha to-go in een koffietentje. Win-win.