snoep schap albert heijn

Deze 'onschuldige' snoepjes bevatten stiekem heel veel suiker

Food & Drinks24 sep 2023, 9:45 doorAurora Ferrari
Dat snoep niet zo gezond is, weten we inmiddels al allemaal. Waar we alleen niet helemaal stil bij staan, is dat zelfs de wat 'onschuldigere' snoepjes ook heel veel suiker kunnen bevatten. Yup, zelfs het snoep dat je keel zogenaamd beter maakt. Benieuwd welk snoep wij bedoelen en hoeveel suiker het bevat? Lees verder...
snoep schap albert heijn
Bron: Albert Heijn Gorinchem

1. Jumbo hoest melange

Als allerlaagste in de lijst, hebben we Jumbo hoest melange. Heerlijk, want het doet toch altijd wonderen aan onze hoest. Onze keel gaat er op één of een andere manier meer open van, onze hoest wordt zachter en langzaam aan, lijk je beter te worden. Fijn, maar helaas is het verder niet héél er goed voor je. De hoest melange van de Jumbo bevat namelijk 66% suikers.

2. Anta Flu verzorgende keelpastilles

Als tweede hebben we Anta Flu verzorgende keelpastilles, ook een wondersnoepje als je het aan de meeste mensen vraagt. Ook dit zou je hoest en keel veel goeds moeten doen. Waarschijnlijk is het iets psychologisch, want goed is het zeker niet. Ook dit 'verzorgende keelsnoepje' bevat namelijk immens veel suikers. Hoeveel? 68%.

3. Albert Heijn 0,1% eucalyptus

Precies hetzelfde verhaal bij de 0,1% eucalyptus snoepjes van de Albert Heijn. Ze zijn verfrissend voor je adem en verzorgend voor de keel, maar ook deze, bevatten 68% suikers. Wel een pluspunt: ze zijn gemaakt met natuurlijke smaakstoffen en zijn vegan.

4. Ricola Zwitserse alpenkruiden

Heerlijk wanneer je een kriebelhoest hebt, maar zelfs wanneer je kerngezond bent, zijn deze snoepjes één keer in de zo veel tijd onze guilty pleasure. Maar helaas zijn ook de Ricola Zwitsere alpenkruiden snoepjes, mega slecht voor je. Deze bevatten namelijk slechts 72% suikers.

5. Wybert keelverzachter

Zo zo lekker: de Wybert keelverzachter is één van de lekkerste keelverzachters en bekend om de unieke ruitvorm. Maar ook hierbij hebben we slecht nieuws: dit heerlijk keelsnoepje bevat 78% suikers! Wel een leuk feitje: Wybert is het enige snoepje dat het gepresteerd heeft om in de Dikke van Dale te komen.
Benieuwd hoe het lijstje afloopt en eindigt met een 'onschuldig snoepje' dat 99% van suiker is gemaakt? Bekijk de TikTok hieronder verder.