Je hebt er vast wel eens van gehoord: een bepaald product wordt geadverteerd als gezond, maar blijkt juist helemaal niet gezond te zijn. Dat is ook met de volgende ‘gezonde’ voedingsmiddelen, die stiekem bomvol suiker zitten.

voedingsmiddelen ongezond veel suiker

1. Gedroogd fruit

Gedroogd fruit klinkt als een gezonde snack, maar is het niet. Wanneer je fruit droogt, verdwijnt het vocht, maar blijven de suikers over. Eet dus liever gewoon vers fruit.

2. Marinade

Marinade is onwijs lekker, maar er zit ook heel veel suiker in. In een theelepeltje zit al drie gram suiker! Maak het daarom liever zelf. Mix wat olijfolie met citroensap en voeg wat kruiden naar keuze toe. Net zo lekker, maar stukken gezonder.

3. Appelmoes

Ook appelmoes klinkt als een gezond tussendoortje, maar helaas is niks minder waar. In een klein potje appelmoes zit al gauw 22 gram suiker. Een gezonder alternatief is appelpartjes met kaneel en citroensap. Stop dit even in de oven et voilà! Je hebt een gezond én lekker alternatief gemaakt.

4. Eiwitpoeder

Drink jij ook altijd een eiwitshake na het sporten? Super goed voor je natuurlijk, maar in veel eiwitpoeders zit toegevoegd suiker voor extra smaak. Haal je eiwitten dus uit natuurlijke bronnen, of ga op zoek naar een suikervrije variant.

5. Griekse yoghurt met een toegevoegd smaakje

Een bakje Griekse yoghurt met bosbessen of perziksmaak is natuurlijk een super lekker ontbijtje. Maar wist je dat hier onwijs veel suiker aan wordt toegevoegd? Haal daarom normale Griekse yoghurt en spice it up door er vers fruit aan toe te voegen. Stukken gezonder.

6. Tomatensaus uit een pot

We weten allemaal hoe lekker tomatensaus uit een pot van de supermarkt is. Maar om dit minder zuur te maken, wordt hier vaak veel suiker aan toegevoegd. Check daarom goed de ingrediëntenlijst of maak zelf verse tomatensaus. Dit is net zo lekker – en veel gezonder!

7. Crackers

Crackers lijken een gezond alternatief voor brood, maar ook dit is helaas niet waar. Vaak wordt hier veel suiker aan toegevoegd. Ga daarom voor de volkoren crackers en let op dat ze niet meer dan vier gram suiker per cracker bevatten.

8. Muesli en cruesli

Voor veel mensen een standaard toevoeging aan de yoghurt, maar vaak helaas erg ongezond. In muesli en cruesli zit vaak heel veel suiker.

9. Melkvervangers

Schrik niet, maar ook melkvervangers bevatten vaak veel suiker. Althans, amandel– en havermelk. Kijk daarom goed naar de ingrediëntenlijst en koop het liefst de ongezoete versie.

10. Granolarepen

Granolarepen worden geadverteerd als ‘gezonde’ voedingsmiddelen, maar dit zijn ze dus helemaal niet. Deze repen zitten namelijk ook bomvol suiker! Wil je ze toch blijven eten? Maak ze dan liever zelf – op een suikervrije manier natuurlijk.

Lees ook: Dit zijn de meest gezonde en ongezonde drankjes bij Starbucks