gnocchi recept met courgettepesto en pistache

Op zoek naar een lekker gnocchi recept? Maak déze met courgettepesto en pistache

Food & Drinks04 feb , 10:21 doorMaud Maarssen

Ben jij dol op gnocchi en op zoek naar een lekker én verrassend recept? Dit gnocchi recept met zelfgemaakte courgettepesto, pistache en romige burrata is een absolute winnaar. Krijg je eters? Dan ga je gegarandeerd complimenten binnenslepen. De combinatie van zachte gnocchi, nootachtige pesto en frisse citroen maakt dit gerecht perfect voor een snelle, maar luxe maaltijd. Het is makkelijk te maken en binnen 30 minuten staat er een smaakvolle Italiaanse maaltijd op tafel.

Heerlijk gnocchi recept met courgettepesto en pistache

Helaas hebben we dit gnocchi recept niet zelf bedacht, nee het komt uit de koker van Suzie Lenghi - wij zijn echt dol op haar Instagramaccount waar het ene na het andere heerlijke recept voorbij komt. Het is lekker, het is snel én het is gezond. Kortom: alles wat je wil na een dag werken. O ja, kinderen zijn er ook dol op, dus dat maakt het recept extra geweldig.

Wat heb je nodig?

Voor 2-3 personen | Bereidingstijd: 30 minuten | Moeilijkheidsgraad: makkelijk

  • 500 g gnocchi (bijvoorbeeld van De Cecco)
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 10 g verse basilicum
  • 30 g gepelde pistachenootjes + extra voor de topping
  • 1 bol burrata
  • 1 (kleine) citroen
  • 1 el roomboter
  • Olijfolie om te bakken + eventueel extra vierge olijfolie

Zo maak je het

1. Voorbereiden: snipper de sjalot en snijd de courgette in blokjes.

2. Courgettepesto maken: verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalot. Voeg na een paar minuten de courgette toe en bak ongeveer 10 minuten tot deze zacht is. Breng op smaak met peper en zout.

3. Doe de courgette, sjalot, 30 g pistachenootjes, Parmezaanse kaas, basilicum (inclusief steeltjes, maar bewaar wat blaadjes voor de garnering) en het sap van de citroen in een keukenmachine. Pureer tot een gladde saus.

4. Gnocchi koken: Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater en voeg dit toe aan de courgettepesto. Pureer nogmaals om een romige saus te krijgen.

5. Bakken voor extra smaak: Verhit de roomboter in een pan tot deze lichtbruin kleurt. Voeg de gekookte gnocchi toe en bak een minuutje zodat ze een goudbruin laagje krijgen.

6. Samenvoegen: Roer de courgettepesto door de gnocchi en laat kort mee verwarmen.

7. Serveren: Verdeel de gnocchi over de borden. Scheur de burrata erover, bestrooi met gehakte pistachenoten en garneer met extra basilicum. Druppel eventueel nog wat extra vierge olijfolie erover voor een extra luxe touch.

Eet smakelijk! Zin in meer gnocchi recepten? Hou dan onze site in de gaten.