schermafbeelding 2021 05 17 om 114531

Pesto-eieren: het beste en makkelijkste ontbijtje

Food & Drinks22 mei 2021, 8:00 doorTamara Zwijnenburg
Alsof er nog niet genoeg manieren waren om een eitje te eten, kunnen we er door TikTok nu nog één op de lijst zetten. Naast gebakken, gekookt, gepocheerd, roereieren, spiegeleieren en omeletten is de nieuwste trend pesto-eieren! Het is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens te maken in een handomdraai!
schermafbeelding 2021 05 17 om 114433
@amywilichowski | tiktok

Pesto-eieren

Pesto en eieren zijn een iconischer duo dan Romeo en Julia, dan Ben en Jerry en dan zout en peper. Hoewel je waarschijnlijk al gewend bent om eerst een lekker eitje te bakken en er vervolgens een lading pesto overheen te gooien, kan het veel makkelijker! Deze gouden combinatie kun je namelijk al in de pan creëeren. Vervang de olie of boter waarin je je ei normaal bakt door een flinke lepel pesto. Zo krijg je een heerlijk en simpel pesto egg !

Easy ei

In principe is het al genoeg om deze eieren alleen te bakken in pesto. Maar voor de full experienc e heeft Amy Wilichowski, de TikTokker die deze slimme hack heeft bedacht, nog wat extra's toegevoegd. Zij voegt namelijk tijdens het bakken zwarte peper en chili vlokken toe en smeert een broodje in met ricotta kaas. Ook belegt ze het brood met avocado en legt ze uiteindelijk het groene pesto-ei hierboven op. Last but not least voegt ze wat zeezout toe en schenkt ze er nog een beetje honing overheen. Eigenlijk is het een geüpgradede avocado toast dus!
schermafbeelding 2021 05 17 om 105230
@amywilichowski | tiktok

Egg-stra veel keuze

Een trend zou een trend niet zijn als mensen er geen eigen variaties op maken. Zo hoef je niet per se een doorbakken spiegelei te gebruiken, maar kun je bijvoorbeeld ook een pesto-roerei maken. Of - voor de vegans - vervang het ei door tofu en bak dit in de pan met wat pesto. Ook kun je je brood met mozzarella beleggen en even in de oven doen voordat je het ei er op legt. De opties zijn ei-ndeloos!