pornstar martini

Hemels: zo maak je een Pornstar Martini dessert voor het kerstdiner

Food & Drinks11 dec 2022, 13:45 doorRoos Hooijer
De feestdagen komen er weer aan, dus wordt het inmiddels tijd om na te denken over het kerstdiner. Ben jij in charge over het dessert dit jaar? Dan hebben wij waarschijnlijk het perfecte recept. Jouw kerstdiner is namelijk niet compleet als je dit Pornstar Martini dessert van Maddie’s Foodlife niet maakt.
pornstar martini
Bron: Maddie's Foodlife

Zo maak je 'm:

Wil jij dit dessert maken? Dan heb je voor zes toetjes de volgende ingrediënten nodig:
Ingrediënten voor de passievruchtcurd:
  • 250 gram bevroren passievrucht
  • Sap van een halve limoen
  • 150 gram roomboter
  • 175 gram suiker
  • 6 eidooiers
Ingrediënten voor de limoenmousse:
  • 250 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 8 gram vanillesuiker
  • Rasp van 2 limoenen
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 theelepel vanille-extract
Ingrediënten voor de passievrucht Romanoff:
  • 200 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 4 passievruchten
  • 2 shots wodka
  • 100 ml Coolbest passievrucht
Ingrediënten voor meringue:
  • 4 eiwitten
  • 40 gram poedersuiker
  • 225 gram kristalsuiker
  • 75 ml water
Zoals je al aan de ingrediënten kunt zien, is dit geen gemakkelijk en snel recept. Het bestaat uit meerdere onderdelen en dus moet je alles uit de kast trekken om het tot een lekker dessert te komen.
Bereiding passievruchtcurd:
  1. Smelt de roomboter, de suiker, de bevroren passievrucht en het limoensap au bain-marie.
  2. Zodra het geheel gesmolten is, haal je de bak boven het water weg. Pak er een garde bij en mix het eigeel er doorheen. Blijf vervolgens mengen met de garde voor een minuut of 20, zodat het geheel dikker wordt. Zodra het zo dik is als yoghurt, kun je stoppen.
  3. Dek de bak af en zet deze in de koelkast, zodat het mengsel goed kan afkoelen en nog dikker kan worden.
Bereiding limoenmousse:
  1. Klop de slagroom op.
  2. Klop de eiwitten met de vanillesuiker op.
  3. Leg een gelatineblaadje in koud water en laat dit weken.
  4. Doe ondertussen de sap en rasp van de limoenen in een pannetje. Warm deze op, maar zorg ervoor dat het niet kookt. Zodra het warm is doe je het uitgeknepen gelatineblaadje erbij en laat je deze al roerend smelten.
  5. Meng de slagroom, de opgeklopte eiwitten en het limoenmengsel samen. Dek vervolgens de bak af en zet in de koelkast. Laat het hier minstens 2 uur opstijven.
Bereiding romanoff:
  1. Klop de slagroom met de suiker op, maar zorg ervoor dat het niet te stijf is.
  2. Meng het vruchtvlees uit de passievruchten door de slagroom heen. Daarna mag ook de passievruchtsap en de wodka er doorheen. Dek het af en laat het koud worden in de koelkast.
Bereiding meringue:
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker.
  3. Doe water en suiker in een pan en warm op. Zorg ervoor dat de suiker smelt en dat het mengsel de temperatuur van 121 graden bereikt.
  4. Als het mengsel uit de pan op temperatuur is, mix je dit door de stijve eiwitten heen. Klop nog enkele minuten op.
  5. Doe de mix in een spuitzak. Spuit vervolgens toefjes ter grootte van je serveerglas op een bakplaat. Doe ze vervolgens voor ongeveer 3 uur in de oven.
Heb je alle onderdelen gemaakt? Dan ben je klaar om de serveerglazen te gaan vullen. Begin met een laagje passievruchtcurd. Afhankelijk van de grootte van je glas, maak je dit laagje met 2 tot 3 eetlepels curd. Hier overheen gaat een laagje limoenlousse van 2 tot 3 eetlepels. Daaroverheen gaat een laag romanoff. Uiteindelijk top je af met een meringue.