potje pesto langer bewaren

Heb je altijd snel schimmel in je pesto? Zo blijft het langer goed

Food & Drinks10 apr 2023, 11:45 doorAdmin
Pesto is misschien wel één van de lekkerste dingen in onze koelkast. Het is heerlijk voor op super veel verschillende broodjes of door een lekkere pasta. Maar er zit wel één nadeel aan: er komt ontzettend snel schimmel in je pesto. Heb jij hier ook altijd last van? Met deze geniale hack blijft je pesto veel langer goed!

Schimmel in je pesto

Pesto is natuurlijk overheerlijk en kan bijna ieder gerecht nog veel lekkerder maken. Maar het nadeel aan een potje pesto, is natuurlijk dat er onwijs snel schimmel in komt. En kennelijk zijn wij niet de enige met dit probleem. Op TikTok gaat er namelijk een hack rond, die ervoor zorgt dat je pesto een stuk langer meegaat!

Olijfolie

TikTokker An-katrien heeft een video gedeeld waarin ze de hack laat zien. Dé oplossing tegen schimmel in je pesto? Heel simpel: olijfolie! Iedereen heeft dit wel in huis en dit is dus hét wondermiddel waardoor je potje pesto een stuk langer mee zou moeten gaan. "Als je pesto uit een potje gebruikt, maak je het vaak niet allemaal in één keer op", vertelt ze. "Dan moet je daar gewoon een echt mega goeie laag olijfolie overheen gieten. Volledig, dat alles eronder zit. Draai hem dicht en zet hem in de koelkast. Op deze manier kan die tot tien keer langer mee!" Dat zijn nog eens goede beloftes.

Verspilling van olijfolie

Nu denk je misschien dat dit een verspilling van olijfolie is, maar gelukkig is dat niet zo. Deze olijfolie kun je er, de volgende keer dat je de pesto gebruikt, gewoon uitgieten en door een lekkere salade gooien. Of je kan het in een bakje gieten, zodat je het daarna weer over de pesto heen kan gieten. Verspilling van olijfolie hoeft het dus zeker niet te zijn! Win-win!