ontbijt idee zondagochtend

Sunday brunchday: dít ontbijtje wil je maken op zondagochtend

Food & Drinks02 feb , 11:00 doorLois Glas

Zondagochtenden zijn er om jezelf te verwennen, en wat is een betere manier dan met een heerlijk ontbijtje? Even de zaterdagavond vergeten en goed voor jezelf zorgen. Vergeet de standaard croissant of pannenkoeken en probeer deze hartige twist op een klassieker: wentelteefjes met avocado en feta. Klinkt gek, is heerlijk.

Zondagen zijn er om jezelf te verwennen

Gisteravond iets te diep in het glaasje gekeken? Of trouwens, wat maakt het uit, heb je gewoon zin om jezelf te trakteren? Dan is dit recept helemaal iets voor jou. Het is simpel waarschijnlijk heb je al veel ingrediënten in huis en het is vooral enorm lekker. Nog iemand in je bed? Dan ga je gegarandeerd hoge ogen gooien. Niks lekkerders dan een ontbijtje op bed voor twee. Heel zachtjes uit bed sluipen, in elkaar flansen en verrassen. Enjoy!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 4 sneetjes (oud) brood, bij voorkeur zuurdesem of volkoren
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (of plantaardige melk naar keuze)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Snufje zout en peper
  • 1 avocado
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Handje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Verse basilicum of rucola ter garnering

Zo maak je het:

  1. Wentelteefjes bereiden: Klop de eieren los met de melk, oregano, zout en peper. Verwarm een pan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Haal de sneetjes brood door het eimengsel en bak ze goudbruin aan beide kanten.
  2. Avocado-topping: Prak de avocado met het citroensap en meng met de feta. Breng op smaak met wat extra peper.
  3. Serveren: Leg de wentelteefjes op een bord en verdeel het avocado-fetamengsel erover. Maak af met de gehalveerde cherrytomaatjes en wat verse basilicum of rucola.

Dit ontbijt is niet alleen Instagram-waardig, maar ook lekker voedzaam en vullend. Perfect voor een slow sunday morning met een kopje koffie erbij! Ga jij ‘m proberen?