emily in paris filming location les deux compere terra nerra restaurant

Slim: 5 trucjes die restaurants gebruiken zodat jij meer geld uitgeeft

Food & Drinks18 jun , 19:56 doorRoos Stevens
Hoe lekker is het wel niet om af en toe even te kunnen genieten van een culinair avondje uit? Maar iedere keer als je uit eten gaat, valt het je op dat je wel heel veel geld uitgeeft. Dit komt doordat restaurants verschillende trucjes hebben dat jij zoveel mogelijk geld gaat uitgeven, maar wat zijn die trucjes nu?

Dure gerechten onderaan de kaart

Wanneer jij de kaart leest in een restaurant lees je eigenlijk altijd van boven naar onder. Ooit opgevallen dat de dure gerechten onderop de kaart staan? Dit doen restaurants omdat het laatste wat je leest onthoud je het beste.

Grote of kleine porties

Bij verschillende restaurants krijg je ook verschillende porties. Zo heeft het ene restaurant een hele grote portie en de andere heel klein. Waarschijnlijk betaal jij bij verschillende restaurants dezelfde dure prijs, ondanks de grote van de porties.

Ooit een euroteken gezien?

Hier heb je vast nog nooit bij stilgestaan, maar op een menu kaart staan eigenlijk nooit eurotekens bij de prijzen. Maar waarom dan? Wanneer jij een euroteken ziet, word je veel meer bewust van dat het bedrag een prijs is en dat je het moet betalen. Zonder eurotekens geef je het geld dus een stuk makkelijker uit.

Foto's van de gerechten

Waarschijnlijk heb je ooit wel eens bij een restaurant gezeten waar ze foto's van de gerechten op de kaart hebben staan. Dit heeft natuurlijk een reden: je bestelt sneller wat wanneer je hebt gezien hoe lekker het gerecht eruit ziet. Is het je ooit opgevallen dat de plaatjes er heel anders uitzien dan het gerecht zelf? Expectation vs reality.

Juiste sfeer

Wanneer je in een restaurant bent wat helemaal sfeervol is en waar het echt gezellig is, daar blijf je waarschijnlijk voor een langere tijd zitten. Oftewel je betaalt voor meer drankjes en misschien ook nog wel wat extra eten. Dat doen de restaurants slim!