zelf pasta maken

Omg: je kunt dus zelf makkelijk pasta maken zonder pastamachine

Food & Drinks11 jun 2022, 15:15 doorChristel van den Berg
We houden allemaal van een bordje verse pasta, maar zelf pasta maken vinden we al snel te veel moeite. Meestal grijpen we dan automatisch naar een pak spaghetti uit de supermarkt. Nu vonden we een manier waarop je super makkelijk zelf verse pasta kunt maken. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig en niet eens een pastamachine. Nu heb je helemaal geen excuses meer om niet zelf je pasta te maken.
zelf pasta maken
Bron: Instagram @fatherkels

Zelf pasta maken

We denken al snel dat zelf pasta maken een enorme klus is, maar dit valt dus reuze mee. Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke pasta. Heb je al honger?

Ingrediënten:

450 gram bloem 4 grote (of 5 kleine) eieren
Oja, je hebt ook folie, een deegroller en een handdoek nodig!

Dit ga je doen:

Maak een hoopje van je bloem en maak een 'kommetje' in het midden. Het kommetje moet groot genoeg zijn zodat de eieren er straks in passen. Breek vervolgens de eieren en doe ze in het kommetje van bloem.
Daarna mix je voorzichtig de bloem met de eieren. It's time to get your hands dirty! Het kan zijn dat je een klein (!) beetje water nodig hebt om een mooi deeg te maken. Kneed het deeg tot het zacht en lichtgeel is. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Doe vervolgens een stukje folie om je deeg en laat het voor 30 minuten rusten in de koelkast. Je kunt het deeg minimaal 30 minuten tot maximaal 18 uur laten rusten.
Verdeel je deeg vervolgens in 4 gelijke stukken. Strooi wat bloem op je keukenblad en rol je deeg plat met een deegroller. Het deeg moet zo dun als een papiertje zijn!
Rol het deeg vervolgens op, en snijd hem in stukjes. Op de foto zie je goed hoe dit eruit komt te zien! Pak vervolgens een mes en snijd je deeg in strookjes van een halve centimeter. Als laatst haal je de strookjes uit elkaar en strooi je er wat bloem over. Tadaa, daar is je pasta!
Herhaal dit process voor de overgebleven 3 stukken deeg en kook de pasta tot 'ie beetgaar is in gezouten (!) water.
Nu is je pasta ready en kun je er eigenlijk alle kanten mee op! Van pesto, tot carbonara tot aglio e olio! Je kunt iedere dag opnieuw de keuken in duiken om een nieuwe variatie te maken zonder je zorgen te maken over je figuur, want pasta maakt je helemaal niet dik .