foto femfem 14

Wijnliefhebbers opgelet: dit is het laatste weekend van het Bacchus Wijnfestival

Food & Drinks13 jun , 14:05 doorMila Slijvic
Wijnliefhebbers opgelet! Want aankomend weekend is het alweer het laatste weekend van het Bacchus Wijnfestival. En de naam zegt het al: op dit evenement geniet je van heerlijke wijnen. Dus als je nog geen plannen hebt en je wel zin hebt in een drankje, dan is hebben wij een weekendplanning voor je gevonden.

Paradijs voor de fijnproever

Jezelf omringen met natuur en wijn: dat klinkt als de hemel, toch? Voor alle wijnliefhebbers die dit weekend nog een lege agenda hebben, weten we iets heel leuks. Dit is namelijk het laatste weekend dat je dit kan genieten van klinkende glazen en een selectie van 300(!) verschillende wijnen. Ze zijn afkomstig uit zowel gerenommeerde wijnhuizen als van opkomende wijnmakers. Of je nu een kenner bent die op zoek is naar de perfecte Pinot Noir, of een newbie die gewoon geniet van een heerlijke Chardonnay. Bacchus heeft voor ieder wat wils.

Culinair avontuur

Wijn smaakt natuurlijk nóg beter met iets lekkers te happen erbij. Gelukkig word je op het Bacchus Wijnfestival overspoeld met een breed scala aan foodtrucks en culinaire hoogstandjes. Van verse oesters tot romige kazen en van gigantische burgers tot vegan dishes. En laten we de zoetekauwen onder ons niet vergeten, want het festival staat vol heerlijke desserts! Perfect voor bij een wat zoeter wijntje.

Sippend luisteren naar live muziek

Ook kun je genieten van live muziek. Jawel, wijn, natuur en live muziek. Beter wordt het niet. Het is tenslotte niet voor niets een festival! Van jazz tot afro en indie-pop band, er is voor ieder wat wils. Zeker als je na al die wijntjes zin hebt om de heupen los te gooien - wij in ieder geval wel.
Mocht je zin hebben om meer te doen dan alleen kijken en luisteren, zijn er voor de liefhebbers ook wijnworkshops en proeverijen. Dan leer je ook nog eens iets in het weekend.

Waar en wanneer?

Of je nu met je lover komt voor een romantisch dagje uit, met je vader voor Vaderdag of met vrienden, Bacchus is de plek waar iedereen samen komt. Voor de ukkies is er een speciaal kindergedeelte met leuke activiteiten, zodat ook zij zich geen moment hoeven te vervelen - en jij ongestoord wijn kan drinken. 
Het festival vindt plaats in de weekenden van 7-8-9 en 14-15-16 juni 2024 in het Amsterdamse bos. Tickets zijn online te verkrijgen en er zijn verschillende opties, van dagkaarten tot weekendpassen. Wees er snel bij, want het is alweer het laatste weekend en populairder dan ooit. Cheers!