sushi ijsblokjes 2

Zo kun je zelf sushi maken in een ijsblokjes tray

Food & Drinks22 jul 2023, 14:45 doorRomy Nouwen
Sushi is onze all-time favoriet, maar helaas is het zo ontzettend duur om te bestellen of in een restaurant te eten. Hierdoor kunnen we eigenlijk niet zo vaak sushi eten en dat is mega jammer. Zelf sushi maken kan gelukkig ook heel gemakkelijk. Uiteraard heb je hiervoor speciale sushi-kits, maar wist je dat je ijsblokjes tray ook heel handig kan zijn?
sushi ijsblokjes 2

Mega duur

Hmm, we kunnen er zo onwijs van genieten! Sushi is waarschijnlijk één van de meest populaire gerechten, dus we kunnen er dan ook eigenlijk nooit genoeg van krijgen. Toch houdt de prijs van deze kleine hapjes ons tegen om dit elke dag te eten. Ze zijn namelijk zó duur dat we ons soms afvragen hoe het eigenlijk mogelijk is. Hierdoor eten we toch een stukje minder vaak sushi dan we eigenlijk zouden willen – en dat is jammer want sushi zorgt ervoor dat je langer leeft.

Zelf sushi maken

Voor degene die dus graag willen besparen, maar liever wel sushi blijven eten zit er maar één ding op: je zal het zelf moeten maken. Je moet het wel even onder knie krijgen, máár daarna zal je merken dat het gemakkelijk gaat. Oh enne, na een tijdje is het misschien zelfs ook nog leuk. Doe het in ieder geval niet alleen, want dat is een hoop werk. Dit klinkt als hét ideale vriendinnenavondje, toch?

Sushi maken met ijsblokjes tray

Om sushi te maken, kun je in de supermarkt van die speciale starterskitjes kopen. Helaas maak je daarmee maar één soort sushi! Om andere typen te maken, kun je de ijsblokjes tray-truc gebruiken. Je drukt dan een strook vershoudfolie in de gaatjes, vult de gaten op met sushirijst en bijvoorbeeld komkommer en zalm. Je laat het vervolgens heel even staan en druk daarna met gemak de sushi's één voor één uit de vorm. Je kunt ze dan vervolgens garneren met sesamzaadjes of een lekker sausje en je hebt hele leuke én esthetisch mooie sushi's gemaakt!