We kunnen inmiddels niet meer zonder sushi. Het liefst gaan we wekelijks voor all you can eat sushi in een restaurant of gewoon lekker met een mega thuisbezorgd bestelling voor de tv. Die sashimi wordt letterlijk ondergedompeld in de sojasaus en daarna is het gewoon genieten, niets meer of minder! Laat dat nu net het beste zijn wat je kunt doen om net wat langer te leven. Het is bewezen: van sushi eten leef je langer.

Sushi eten zorgt voor een langer leven

Hoewel je met dit soort verslaafde voeding (lees: pizza, patat, hamburgers) vaak volledig de plank mis slaat als het gaat om je gezondheid, valt dit bij sushi eigenlijk reuze mee. Het is eigenlijk gewoon best gezond. Dat kan ook eigenlijk niet anders met alleen rijst, vis en groente. Het is dus helemaal niet erg als je je regelmatig helemaal stort op een all you can eat sushi avondje. Nu blijkt het ook nog eens te zorgen voor een langer leven. En dat willen we allemaal wel, of niet?

De gedachte hierachter is eigenlijk best wel simpel. Onderzoekers gingen na hoe het precies zit met de leef- en eetstijl van Japanners. Uit het onderzoek bleek dat Japanners veel minder kans hebben op hartaandoeningen, waardoor ze iets langer dan gemiddeld leven. Laat sushi nou net rechtstreeks uit de Japanse keuken komen en dus in een gebalanceerd gezond dieet passen. Lucky us!

Balance is the key

Helaas betekent dit niet automatisch dat je je drie keer per dag helemaal vol kunt eten met sushi. Japanners staan namelijk, naast de sushi, ook bekend om hun gevarieerde dieet met veel fruit, groente, vlees, vis en granen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat je gezonder leeft en dus langer op deze aardbol rond kunt lopen. Het goede nieuws is dat sushi hier perfect tussen past. Het bevat immers groente en vis. Je hoeft je dus voortaan niet schuldig te voelen als je weer eens sushi bestelt. Balance is the key!

Lees ook: Yummy! Met dit recept maak je zelf sushi taco’s