Het leek wel alsof heel Nederland in de ban was van de gloednieuwe Netflix-serie Fool Me Once. Deze spannende thriller liet kijkers op het puntje van hun bank zitten, maar bevatte helaas maar acht afleveringen. Gelukkig komen de makers van de serie nu met héél goed nieuws.

fool me once soortgelijke serie
Bron: Fool Me Once

Fool Me Once

In de Netflix-serie Fool Me Once draait het om Maya Stern, die probeert om vrede te vinden met de moord op haar man Joe. De serie wordt echter grimmig vanaf het moment dat Maya een nanny-cam installeert om een oogje in het zeil te houden bij haar jonge dochter, dan wordt ze namelijk geschokt door wat ze ziet. Een man die ze herkent in haar eigen huis. Haar man, van wie ze dacht dat hij dood was…

Ondertussen leidt Detective Sergeant Sami Kierce het onderzoek naar de moord op Joe, terwijl hij worstelt met zijn eigen geheimen. En dan zijn er nog Maya’s nichtje en neefje, Abby en Daniel, die vastbesloten zijn om de waarheid te achterhalen over de moord op hun moeder enkele maanden eerder. Zijn deze twee zaken met elkaar verbonden?

Netflix komt met goed nieuws

Het spannende verhaal werd onwijs goed ontvangen door het publiek en zorgde er in no time voor dat iedereen de serie had gekeken. Veel seizoenen kent de Netflix-parel echter niet, dus na een aantal avondjes bingen ben je er al doorheen. Het nieuws dat Netflix met nog twee verhalen van dezelfde schrijver op de proppen komt, is dan ook héél fijn om te horen.

Want jawel, je leest het goed, Netflix kondigt aan dat ze nog twee boeken van Harlan Coben, de schrijver van Fool Me Once, gaan verfilmen. Dit zullen de boeken Missing You en Run Away zijn.

Missing You draait om detective Kat Donovan die een bizarre ontdekking op een datingapp doet. Haar verloofde Josh is al elf jaar spoorloos verdwenen, maar popt zomaar uit het niets op een datingapp op. Het verhaal uit het boek Run Away gaat over Simon die een perfect leventje lijkt te hebben, maar zomaar zijn dochtertje Paige kwijt raakt. Zij wordt uiteindelijk teruggevonden in een park, volledig onder invloed van verboden middelen. Er vervolgt een incident die het leven van Simon compleet veranderd.

Soortgelijke series

Wanneer de boeken verfilmt worden en op Netflix verschijnen, dat is nog niet duidelijk. Wel kunnen we in ieder geval stellen dat deze verhalen net zo creepy zijn als de serie Fool Me Once – en je dus sowieso op het puntje van je stoel zal zitten.

Wil je je in de tussentijd vermaken met series net als Fool Me Once? Deze series zijn soortgelijk en zullen ongetwijfeld goed in de smaak vallen.