Je gaat ein-de-lijk op date; joepie! Nu wil je natuurlijk wel een goede indruk maken op de ander. Mannen verklappen welke fouten vrouwen maken op een eerste date.

welke fouten vrouwen maken op een eerste date

Niet zoenen “uit principe”

Jullie hebben een leuke avond met elkaar gehad, stiekem een beetje geflirt en tóch zoen je niet met hem aan het einde van de avond. Uit principe. Mannen snappen dit gewoon niet. Waren ze niet leuk genoeg? Wat hebben ze fout gedaan? Natuurlijk is er iets als je eigen grenzen bewaken en moet je niks doen waar je zelf niet achter staat, maar mannen zullen al snel denken dat ze iets fout hebben gedaan.

Verwachten dat de man betaalt

Hoewel sommige mannen erop staan om te betalen, kun je niet verwachten dat dit altijd het geval is. Zéker niet als jullie luxe uit eten zijn gegaan en de rekening hoger dan de Eiffeltoren is. Mannen stellen het op prijs als je op z’n minst voorstelt om te splitten. Het gaat alleen maar om het gebaar.

Geen initiatief nemen

Mannen vinden het onwijs irritant wanneer je op álles ‘maakt mij niet uit’ zegt. Hallo, iets met een eigen mening hebben?

De standaard vragen stellen

Oké, je hoeft niet te vragen naar hoe de huidige politieke situatie in Oezbekistan is, maar ga voor de iets minder voor de hand liggende vragen. Wat is zijn favo pizza topping? En waar mag je hem écht voor wakker maken in de nacht? Geen inspiratie? Dit zijn grappige vragen om aan je date te stellen.

Foute aannames maken

“Alle jongens zijn zo, dus jij vast ook.” Als je een man het bloed onder zijn nagels vandaan wilt halen, zeg vooral dit.

Wachten tot hij als eerste appt na de date

Dit komt eigenlijk weer een beetje terug bij het initiatief nemen. Je hoeft niet te wachten tot hij je als eerste appt als jullie date gezellig was. En áls hij je vervolgens appt hoef je ook niet minimaal een halve dag te wachten voor je antwoordt. Mannen begrijpen dit gewoon níet.

Lees ook: 7x eten dat je niet moet eten op een eerste date