Eerlijk gezegd weten wij niet hoe we onze jeugd hadden moeten overleven zonder de boeken van Francine Oomen. Van tips voor de brugklas tot aan relatieadvies voor tieners: in de ‘Hoe overleef ik’-boeken konden we alles lezen. Nu lijkt het erop dat we in onze twenties nog steeds de hulp van schrijfster Francine kunnen krijgen. Ze gaat namelijk een boek voor twintigers en dertigers schrijven.

Nostalgie

We kunnen ons nog als de dag van gister herinneren dat we de boeken van Francine Oomen in één ruk uitlazen. Soms gingen we een boek express langzaam lezen, zodat je ‘m niet te snel uit had. Veel mensen die nu in hun twenties of thirties zitten, kunnen zich een jeugd met de boeken van Francine goed herinneren. Het is dan ook niet gek dat Francine regelmatig werd benaderd met de vraag: komt er nog een nieuw boek?

Leuk nieuws

“Francine Oomen moet nieuwe ‘Hoe overleef ik’-boeken schrijven, want ik weet het allemaal niet meer”, deelde iemand onlangs op Twitter. Waarna iemand in de reacties schreef: “Francine, let je op?! We hebben je nodig.” Het duurde vervolgens niet lang tot het berichtje zo’n 85 keer werd gedeeld en Francine herself op het bericht reageerde.

“Ik was met andere zaken bezig. Maar nu ben ik een en al aandacht. En ik heb zin om voor jullie generatie te schrijven, want er speelt een hoop. Daarover wil ik research gaan doen”, aldus Francine.

Oproepje op TikTok

In haar bericht op Twitter liet de schrijfster al weten dat je je verhaal bij haar mag doen, zodat ze dit kan gebruiken voor haar nieuwe boek. Ook doet Francine een oproepje op TikTok aan alle lezers van de ‘Hoe overleef ik’-reeks. “Jullie zijn inmiddels allemaal tussen de 20 en 30 jaar en daarom wil ik een nieuw boek voor jullie schrijven”, legt Francine uit. “Dit boek zal niet gaan over Rosa in de pubertijd, maar over Rosa en haar leven tussen de twintig en dertig jaar oud.”

@francineoomenhoi @jur @mrhogenboom @_ @Elke @Marleen @user9932911436534 @Emma J @Ammie @blossomvdvlies #hoeoverleefik @_kaishax_ #volwassen #afgestudeerd #ennu? #nextgeneration #survivaltips #thequeen ♬ origineel geluid – Francine

Francine staat duidelijk open voor een gesprek met verschillende mensen, zodat ze zo snel mogelijk aan haar nieuwe boek kan beginnen. Wij hopen dat de schrijfster asap aan haar nieuwe boek begint, want wij kunnen niet wachten.

Lees ook: Lezen op je vakantie is goed voor je gezondheid