Francine Oomen is een bekende schrijfster als het gaat om tienerboeken: ze schreef namelijk de populaire Hoe Overleef Ik-reeks. Wij op de redactie zijn allemaal groot fan van de reeks en zijn dan ook erg benieuwd naar het boek dat sinds gister in de winkels ligt: Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel, speciaal geschreven voor ex-pubers.

hoe overleef ik
Bron: @francineoomenhoi

Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel?

Francine haar boeken zijn voornamelijk geschreven voor tieners die in hun puberteit zitten. Hierbij komen flink wat problemen en onzekerheden kijken: je eerste dag op de middelbare school, je eerste zoen, je eerste vriendje. Echter, deze versie is speciaal geschreven voor al deze mensen die inmiddels volwassen zijn geworden: Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel?

Het boek gaat over Rosa die inmiddels 25 jaar is geworden. Haar leven is helemaal anders gelopen dan ze gedacht had. Hoe ga je om met eenzaamheid en toekomstdromen? Wat doe je als je je vrienden uit het oog bent verloren, maar je ze wel heel erg nodig hebt? En als je een enorme studieschuld hebt, maar geen diploma hebt behaald? Dit zijn allemaal onderwerpen en vragen die in het boek aan bod komen. Wij op de redactie kunnen ons hier echt helemaal in vinden.

@shelfloveclub Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? van @Francine Oomen ✨️ Kan niet wachten om deze uit te lezen en Francine alles hierover te vragen op 22 september! #iykyk 🤭 #bookevent #jeugdsentiment #shelfloveclub #langverwachtetitel #francineoomen #hoeoverleefik #booktok #boek #boektokker #boekenwurm #tbrlist #survivalgids #readshopdeboekenwaerd #uitgeverijvolt @ReadShop Westland Valkenswaard #fyp #foryoupage ♬ Scott Street (Slowed Down) – Phoebe Bridgers

Francine Oomen

Wat velen van jullie waarschijnlijk niet wisten, is dat Francine van huis uit industrieel ontwerper is. Echter, vond ze haar passie in schrijven en bracht ze haar eerste kinderboek uit in 1990. Het meest bekend werd ze natuurlijk met haar Hoe Overleef Ik-serie, die veel pubers door de puberteit heen hielp.

In 2015 stopte zij dan echt volledig met het schrijven van kinderboeken, waarbij in 2017 al haar tweede boek voor volwassenen verscheen: Oomen Stroomt Over, de allereerste graphic novel dat gaat over de overgang. En nu is ze terug met een nieuw boek. Niet voor volwassenen, niet voor kinderen, maar voor ex-pubers.

Podcast

Bovendien bracht Francine afgelopen maart al haar eerste podcastaflevering uit. In deze serie gaat ze in gesprek met twintigers en dertigers over het volwassen worden in een tijd van burn-outs, studieschuld en toekomststress. Elke aflevering zit vol met survivaltips, net als de bekende Hoe Overleef Ik-boeken. De podcast is de inspiratie voor haar nieuwe boek.

Goed nieuws voor alle leesfanaten: het boek van Francine Oomen ligt vanaf vandaag in de boekenwinkels én is online te bestellen!