Frankrijk. Het land van de baguettes en wijn. Van de heerlijke ratatouille of croque-monsieur. Wanneer jij jezelf even in Frankrijk wilt wanen, in hartje Amsterdam, hoeft dat niet lastig te vinden zijn. Je moet de klassieke Franse restaurants alleen even kennen. Gelukkig heeft de Urban Journalist dit al voor je gedaan, zodat jij kunt genieten van de Franse keuken en een fijne sfeer. Wij zeggen: bon appétit!

Café Caron

Wil je naar een fijn restaurant maar ook dat huiskamergevoel krijgen? Dan is Café Caron de perfecte plek voor jou. Het ligt in het hart van Amsterdam en heeft een ontspannen sfeer. Families zijn er van harte welkom en het heeft een ruim menu met veel keuze uit traditionele Franse gerechten. Niet alleen het eten is heerlijk maar je kunt er ook vragen om de speciale wijnkaart, waar je kunt kiezen uit de beste wijnen, passend bij je gerecht.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Café Caron (@cafecaron) op

Rijsel

Wanneer je bij Rijsel gaat eten bevind jij je in een echte Franse oase. Je bent even helemaal weg en het voelt alsof je daadwerkelijk in Frankrijk bent. Met een mooie, toch simpele sfeer in het restaurant kom jij volledig tot rust terwijl je geniet van de delicatessen. Of je nou vegetariër bent of van een stukje vlees houdt, Rijsel heeft gerechten die voldoen aan iedereen zijn wensen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sophie Stenwaga (@sophie_stenwaga) op

L’Entrecote et les Dames

Zoals je aan de naam al kunt zien, steak en vrouwen,  is er één specifiek gerecht dat er wordt gemaakt bij L’entrecote et les Dames: de steak. Ben jij een echte meatlover en kan je er geen genoeg van krijgen? Dan wil je hier een bezoekje aan brengen. In het restaurant zelf hangt er een rustige en fijne sfeer.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door l’Entrecôte et les Dames (@entrecoteetlesdames) op

Auberge Jean & Marie

Auberge Jean & Marie is voor de meeste Amsterdammers geen onbekende. Het restaurant en wijnbar overtreft al je verwachtingen op het gebied van de Franse keuken. Je bent er welkom voor de lunch, borrel of diner en kunt er genieten van een prachtig menu met diverse keuzes uit gerechten die met liefde worden gemaakt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Severine Verhallen (@severineverhallen) op

La Vallade

La Vallade Amsterdam is iets anders dan het doorsnee Franse restaurant. Je weet er namelijk niet wat je geserveerd krijgt. Per dag hebben zij een verrassingsmenu met diverse heerlijke Franse gerechten van verse ingrediënten. Elke maandag is er een vegetarisch menu waar ook de carnivoren van kunnen genieten. De sfeer in het restaurant is knus, gezellig en erg toegankelijk voor wie dan ook.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Erin Amazia Tasmania (@erinamazia) op

Lees ook: 7 x de lekkerste pizzeria’s van Amsterdam