Pizza is voor vele een guilty pleasure maar wat wij altijd hebben geleerd is: ‘there’s nothing guilty about pleasure.’ Je hebt zo ontiegelijk veel verschillende soorten en maten dat het ook heus niet altijd “ongezond” is. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en hebben daarom de beste pizzeria’s van Amsterdam verzameld voor de lekkerste pizza’s.

lekkerste pizzas amsterdam

Dus ben jij een echte pizzalover? Dat komt goed uit. Wij zetten voor jou de lekkerste en gezelligste pizzeria’s op een rijtje.

LouLou Pizzabar

Dit gezellige tentje serveert een van de beste pizza’s van Amsterdam. Het bevindt zich aan de Weesperzijde, vlakbij de Amstel dus. Voor de pizza’s maakt LouLou haar eigen deegrecept. Ze gebruiken een mix van tarwemeel, sojameel en maismeel. Niet ongezond dus! Ook hebben ze hier de lekkerste glutenvrije pizza’s, die proeven als een gewone pizza. De glutenvrije pizza’s worden in een aparte oven gebakken worden, zodat er geen kruisbesmetting kan plaats vinden. No worries dus!


View this post on Instagram

Goedemorgen!🎉🍕

A post shared by Loulou Pizzabar Amsterdam (@louloupizzabar) on

Fuoco Vivo

Wil jij eten in een echte Italiaanse omgeving met Italiaanse obers, dan ben je hier op het juiste adres. Het voelt eigenlijk alsof je even in Italië bent. Het restaurant is vrij klein, maar dat maakt het juist knus en gezellig. Je hebt veel keuze, wat betreft het menu. Wel kan het zijn dat je soms even moet wachten, maar dan heb je ook wel wat. Doordeweeks kun je er reserveren, maar in het weekend geldt de regel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Na het eten krijg je vaak een huisgemaakte limoncello aangeboden, daar kan je geen nee tegen zeggen toch?

Il Pecorino

Het mooie restaurant Il Pecorino bevindt zich in Amsterdam Noord vlak aan het water. Pecorino betekent in het Italiaans schapenkaas. Ze serveren dan ook alleen maar Italiaanse producten en dranken.  Ook de wijnkaart kent wijnen uit diverse streken in Italië. Naast pizza’s serveert Il Pecorino ook pasta’s, lasagna’s en visgerechten. Dit restaurant is zowel geschikt om met je familie als partner te eten.


View this post on Instagram

Even de vakantie afsluiten ☀️🍴#amsterdam #pizza #ilpecorino

A post shared by SANNE BAKKER (@sannebakker) on

De Pizzabakkers

Iedereen is vast wel bekend met deze tent. Ze serveren ambachtelijke pizza’s die worden gebakken in echte Italiaanse houtovens. De bodem is dun, maar nog steeds krokant. De huisgemaakte spicy olie past perfect bij je pizza. Vergeet deze dus vooral niet te vragen. De worsten en hammen die op sommige pizza’s zitten, komen van familiebedrijven uit Italië. Hoe cool! Naast de pizza’s serveren zij heerlijke frisse salades. Heerlijk voor naast je pizza. Inmiddels heeft de Pizzabakkers in Amsterdam zo’n 9 vestigingen en buiten Amsterdam ook nog 14 vestigingen. Ook handig: je kunt hier trouwens ook je pizza’s afhalen.

Bella Storia

In hartje Westerpark bevindt zich het schattige Italiaanse restaurant genaamd Bella Storia. Kwaliteit van smaak en oorspronkelijkheid staan bovenaan. Het restaurant heeft een echt Italiaans interieur en is daardoor erg warm en gezellig. Bij binnenkomst maak je al kennis met deze sfeer, ook werken er alleen maar Italianen. Qua ingrediënten wordt er alleen gebruik gemaakt van verse en traditionele producten. Naast pizza’s serveren zij ook pasta’s die stuk voor stuk huisgemaakt zijn. De diverse antipasti, die je kunt kiezen als voorgerecht zijn goddelijk. Doordat het Bella Storia niet heel groot is, wordt het aanbevolen om te reserveren!

La Perla

Bij La Perla is het altijd druk en dit is natuurijk niet zomaar zo! Het bevindt zich in een van de gezelligste buurten van Amsterdam, namelijk de Jordaan. De pizza’s worden stuk voor stuk in de steenoven bereid. Ook wordt er hier gebruik gemaakt van diverse ingrediënten die uit Italië geïmporteerd worden. Zo gebruikt La Perla bijvoorbeeld alleen de echte Campaanse buffel mozzarella D.O.P. En als je nou geen zin hebt om buiten de deur te eten, kan jij de pizza ook afhalen. Zij nemen alleen geen telefonische bestellingen aan, omdat de pizza het best is als hij nét de oven uitkomt. Maar gelukkig kan je tijdens het wachten een lekker drankje nuttigen, dat scheelt!

Fiko Pizza Bar

Hier vind je wellicht wel de goddelijkste pizza met truffel van heel Amsterdam. Het is opgericht door de Italiaanse Adriano Favia en Andrea Roncone dus je weet dat je hier te maken hebt met échte Italiaanse recepten. Het is ook hun missie om Nederlanders kennis te laten maken met de échte Italiaanse keuken en dat doen ze zeker. Ze hebben twee vestigingen in de stad en hebben zelfs een pizza met gouden blaadjes op hun kaart staan. Mocht je bereid zijn om iets meer uit te geven aan een pizza dan is dit absoluut een aanrader!