Waar Netflix ons eerst blij maakte met vele leuke kerstfilms komen ze nu ook met slecht nieuws. Friends wordt eind december nog verwijderd door de streamingdienst. Tijd om hem nog voor een laatste keer te binge watchen!

Friends

Het moment waar we allemaal om vreesde is dan toch echt aangebroken.. De all-time favorite comedy serie Friends wordt verwijderd van Netflix. De serie verdwijnt op 31 december, dit jaar nog! Zet de popcorn maar klaar, want we hebben nog maar een maandje de tijd om de 10 seizoenen te binge watchen.

Nog meer series

Nog meer slecht nieuws.. Friends is niet de enigste goede serie die verdwijnt van het streamingsplatform. Naast de grote naam worden ook onder andere Modern Family en The Big Bang Theory verwijderd laat Netflix weten op Instagram.

Waarom worden de series verwijderd?

Voor alle content die Netflix niet zelf maakt, moeten ze een licentie afsluiten bij grote studios. Deze licenties gelden maar voor een bepaalde tijd. Helaas voor ons loopt die van Friends nu af. Netflix zelf reageert ook onder een post op Facebook dat ze het erg jammer vinden. “Als het aan ons had gelegen, dan hadden wij deze voor altijd op ons platform gehouden. Helaas worden de rechten niet verlengd en zijn we verplicht deze titels van Netflix te halen.”

Maar waar moet je dan terecht?

Toch nog een klein beetje goed nieuws voor alle Friends-lovers: de serie is binnenkort wel te zien op HBO Max. De streamingdienst wordt toevallig in 2022 gelanceerd in Nederland, tijd voor een abonnement! Zo begin je het jaar toch nog goed. Ook voor de Modern Family-kijkers goed nieuws: deze serie is te zien bij Disney+.

Lees ook: Goed nieuws: vanaf vandaag staat The Notebook weer op Netfix