Kan jij je het voorstellen om na bijna 80 jaar vriendschap met je beste vriendin te gaan samenwonen in een verzorgingstehuis? Dit noemen we pas écht friendship goals.

De twee oudere beste vriendinnen Olive Woodward en Kathleen Saville bevonden dit. Ze zijn nu beide 89 jaar en onafscheidelijk sinds de eerste dag op school. Ook hebben ze als kinderen jarenlang in dezelfde straat gewoond.

De echtgenoten van de dames

De echtgenoten van de vrouwen werkten beide bij een kolenbestuur. En het toevallige is, is dat ook de mannen jarenlang in dezelfde straat hebben gewoon in Mansfield. Na een 35-jarig huwelijk verloor Kathleen in 1989 haar man Leonard. Daarna verhuisde ze naar het verpleeghuis van Berry Hill Park in Mansfield. Olive verloor haar man Roy in 2004 en woont sindsdien alleen. Maar hier komt binnenkort een einde aan wat de dames gaan samenwonen in een verzorgingstehuis.

Hoe ze zich voelen

Nu brengt het stel vriendinnen al hun tijd samen door in een verzorgingstehuis. En het grappige is dat zij samen kattenkwaad veroorzaken. Toch beweren beide dames dat zij binnen het huis geen problemen veroorzaken, maar het personeel mag soms wel in vorm worden gebracht. En dat op die leeftijd. Wat volgens de dames het geheim is van een lange vriendschap is dat ze nooit ruzie maken. Krijg dat maar eens voor elkaar.

De dames mogen dan wel 89 zijn, toch vinden dat ze eruit zien als 63. Ook voelen ze zich zo. Beiden stralen ze dit uit, hier wordt je toch spontaan gelukkig van! Ondanks het feit dat Kathleen en Olive de oudste bewoners zijn in het verzorgingshuis, voelen zij zich giechelende schoolmeisjes die mooi gekleed zijn met mooie make-up. Wat zij altijd zeggen is: ”Als je het hebt, pronk ermee”. Dit is ook echt zo.

De vriendschap tussen de dames

Kathleen wist op een of andere manier al dat zij en Olive voor altijd vrienden zouden blijven. Een reden van hun lange vriendschap zou misschien kunnen zijn dat ze elkaar altijd alles open en eerlijk vertellen en daarom nooit ruzie maken.Waar beide vriendinnen in geloven is dat als bijvoorbeeld Olive eerder gaat, dat ze Kathleen komt halen. ”We worden vrienden in de hemel.”

Prachtige afsluiting van dit verhaal, toch!