De kleuter, kinder-en tienerjaren gaat het zo makkelijk: nieuwe vrienden maken gaat bijna vanzelf. Die mensen zag je namelijk elke dag op school en trok je ook het meeste van je tijd mee op. Nadat we klaar zijn met school en onze studie jaren kan het lastig zijn om nieuwe vrienden te maken, vooral als je in een nieuwe stad gaat wonen. Wij hebben de tips om ook als volwassen vrouw nieuwe vrienden te maken.

vriendschappen maken volwassen FEM FEM

Verhuizen naar een nieuwe stad kan betekenen dat je op een aantal vlakken opnieuw moet beginnen maar het is vooral je sociale leven wat te maken krijgt met veel verandering. Je hebt natuurlijk je baan, wellicht een partner en kinderen, maar buiten dat wil je natuurlijk ook leuke dingen blijven doen met vrienden. Dit zijn een aantal manieren om nieuwe mensen te ontmoeten en dus nieuwe vriendschappen op te doen.

Voor de hand liggende ‘spots’

Deze plekken hebben eigenlijk geen uitleg nodig en zijn absoluut fijne plekken om eventueel nieuwe vrienden te maken. We noemen een sportschool, op je werk (je collega’s dus) maar het kan ook een plek zijn zoals bijvoorbeeld de kerk. Op deze plekken ontmoet je nieuwe mensen die vaak dezelfde interesses hebben als jij, waardoor een klik sneller ontstaat.

Vind jouw go-to spots

Maak je eigen vaste lijstje van vaste plekken waar je graag (en met enig regelmaat) naartoe gaat. Denk hierbij aan restaurants, barretjes, café’s of lunchzaakjes. Wanneer je vaker langs gaat is de kans groot dat je vaker dezelfde gezichten ziet waardoor het makkelijker is om met elkaar bevriend te raken.

De vriend van een vriend-date

Heeft een vriend(in) van je kennissen in de stad waar jij net bent gaan wonen? Maak daar gebruik van!  Het voelt misschien een beetje als een first date, dus kijk er ook zo naar. Er is niks mis met nieuwe mensen leren kennen en als deze friend date op niks uitloopt is dat ook niet erg. Experimenteer!

Maak zelf plannen

Trek de stoute schoenen aan en maak zelf plannen om iets te gaan doen. Vraag aan die leuke collega of hij of zij een keer een drankje wilt doen na werk of een keer samen wilt eten. Wees niet bang en durf het gewoon. Je hebt namelijk niks te verliezen.

Stuur een privé berichtje

Maak gebruik van social media om mensen online te benaderen.  We maken ons allemaal schuldig aan Insta-stalking dus ontken het maar niet. Zie je iemand voorbij komen waarvan je denkt dat je daar bevriend mee kan worden? Aarzel niet en stuur gewoon een berichtje. Je weet het nooit totdat je het probeert. Of download de app Bumble. Zijn zijn meer dan alleen een dating app, het is ook een app waarmee je nieuwe vrienden maakt.

Het hebben van vrouwelijke vriendschappen is gezond, of je nou een tiener bent of een volwassen vrouw. Wees dus vooral niet verlegen en zoals ze in het Engels zeggen: put yourself out there. Zo bouw je vriendschappen voor het leven.