Met het vliegtuig op vakantie gaan is natuurlijk super chill, maar over het eten aan boord zijn we minder te spreken. Van smaakloze aardappelpuree tot de meest gore pastas. Gelukkig komt daar verandering in! Binnenkort kun je bij luchtvaartmaatschappij Transavia friet bestellen in het vliegtuig.

Transavia gaat friet verkopen in de lucht

We waren helemaal door het dolle toen we hoorden dat we binnenkort gewoon een portie friet (of patat) in de lucht kunnen bestellen. Eindelijk hoeven we niet meer onze vlucht te overleven op dat ene saucijzenbroodje of die paar borrelnootjes.

Fries in the Skies

Heel leuk en aardig natuurlijk, maar hoe zorg je ervoor dat de friet knapperig blijft als je in de lucht zit? Je kunt natuurlijk geen frituurpan (of airfryer) in de kabine neerzetten. De frietjes die we binnenkort kunnen bestellen zullen in de oven gaan, en om eerlijk te zijn maakt dit ons best sceptisch. Het gevaar met ovenfrietjes is namelijk dat ze enorm slap kunnen worden..

friet bestellen vliegtuig

Hét perfect vliegtuigfrietje

Het heeft 2 jaar geduurd, maar eindelijk hebben ze de formule voor het perfecte vliegtuigfrietje gemaakt. En hij is crunchy! Het was nogal een opgave; want ovens in vliegtuigen mogen niet hoger dan 150 graden. Tóch is het de makers uiteindelijk gelukt, maar het recept houden ze nog geheim: “Dan zou iedereen het natuurlijk doen. Maar het heeft te maken met drie dingen: we hebben een specifiek aardappelras gebruikt, een coating voor over de frietjes ontwikkeld én een speciaal bakje bedacht dat ervoor zorgt dat alle kanten van de patat lekker krokant in de oven worden,” vertelt Wilbert de Louw, wie de directeur van Foodcase is.

We zijn natuurlijk super nieuwsgierig over hoe het frietje van Transavia straks gaat smaken en of we gewoon een patatje speciaal mét uitjes in de lucht kunnen bestellen. Wij boeken so-wie-so onze eerstvolgende vlucht bij Transavia.

Lees ook: Zo worden jouw zoete-aardappelfrietjes nooit meer slap