Hoewel je het af en toe lekker vindt om een vette hap naar binnen te werken, kan je sushi op z’n tijd ook waarderen. Het is allebei gewoon super lekker. Goed nieuws; want je hoeft vanaf nu helemaal geen keuze meer te maken. Maak kennis met de frikansushi, een combi tussen een frikandel en sushi.

Schermafbeelding 2022-01-31 om 13.53.36

Sushi is populair

De laatste jaren is sushi steeds bekender geworden. Hoe lekker zijn de sushi’s met witte rijst, zeewier en zalm? Dit is natuurlijk een klassieker, maar met sushi kun je letterlijk alle kanten op. Je kan immers bijna alles in zeewier rollen (laat het de Japanners niet horen ;).

Frikansushi

Sushi vind je tegenwoordig in allemaal gekke soorten en maten. Zo kan je een sushitaart vinden maar ook snoepjes in de vorm van sushi. Dit Japanse gerecht is wel heel verwesterd. Naast dat je het kan laten bezorgen of uit eten kan gaan, kan je het ook zelf maken. Je bent even bezig, maar dan heb je ook wat!

De nieuwe frikandelsushi is niet zomaar een sushi maar wel een hele bijzondere. De naam verklapt het eigenlijk al: in de sushi vind je een frikandel in plaats van een stuk vis of kip. Je hebt dus de frikandel met daaromheen een rand met rijst zoals bij echte sushi. En dan worden er ook nog eens uitjes en curry on top gebruikt. Ehm, wij zijn wat skeptisch maar het is het proberen waard. Durf jij het aan?

Sushi met banaan

Naast dat er nu een gekke sushi soort is met een frikandel heb je meer verschillende gekke soorten sushi. Zo heb je ook een sushi waar een banaan in zit. De banaan is gefrituurd in Tempura beslag en Panko broodkruimels. Om de bananen sushi helemaal af te maken, is de buitenkant van de sushi afgewerkt met hennepzaadjes. Een gekke smaak is het zeker, maar wel een keer leuk om te proberen!

 

De hippe vegetariër
De hippe vegetariër

Lees ook: Huh? Blijkbaar eet je sushi je hele leven al verkeerd