Soms heb je van die drankjes waar je maar moeilijk vanaf kunt blijven. Neem bijvoorbeeld een glas rosé, een gin-tonic of een fruitige cocktail. Wat als je al deze drankjes met elkaar combineert? Dit gevalletje best of both worlds gaat sowieso je nieuwe lievelingsdrankje van de zomer worden.

Frozen gin en rosé met perzik

Was het vroeger een warme zomerdag, dan kozen we altijd voor een slush puppie. Dit verkoelende drankje staat nog vers in ons geheugen gegrift en drinken we nog steeds graag, maar dan het liefst wel met een alcoholische twist.

Fanatiek Instagrammer @itslittelauren besloot verschillende alcoholische versnaperingen te mengen tot een heerlijke volwassen slush puppy. Onder de noemer ‘Boozy Peach Fanta Slush’ deelde Lauren het recept. En maak je geen zorgen: het is supersimpel.

Zo maak je deze verfrissende cocktail

Om deze heerlijke cocktail in elkaar te flansen heb je de volgende ingrediënten nodig (voor twee personen):

  • 150 milliliter Gordon’s White Peach gin (of normale gin)
  • Halve fles rosé
  • 10 aardbeien
  • 1 blik perziken
  • 3 verse perziken
  • 25 milliliter suikersiroop
  • 2 ijsklontjes

Zo bereid je de cocktail:

  • Giet de rosé en gin in een ijsblokjes vorm en leg dit voor minimaal zes uur in de vriezer. Let op: door de alcohol in de gin zal het niet helemaal bevriezen, maar dit is niet erg.
  • Verwijder het groene deel van de aardbeien en leg dit samen met de perziken uit blik in de vriezer.
  • Stop de rosé en gin ijsblokjes in de blender en voeg er vervolgens het bevroren fruit bij. Giet ook de suikersiroop bij en mix opnieuw. Voeg vervolgens de ijsblokjes toe en blend tot het geheel ‘slushy’ wordt.
  • Verdeel de cocktail over twee mooie glazen en top af met partjes perzik.
  • Cheers!

Lees ook: Deze variatie op Aperol Spritz gaat sowieso het zomerdrankje van 2022 worden