screenshot 2021 03 29 111436

5 gedachtes die je hebt tijdens het kijken van 'De Verraders'

Fun & Living29 mrt 2021, 11:32 doorKathy
Oké, ik moet toegeven: als diehard Wie Is De Mol? fan, was het even twee keer slikken toen ik hoorde dat er een nieuw programma zou komen wat een beetje de mol + weerwolven vibes zou hebben. "Dat kan toch niet écht een succes worden?" Dacht ik. Als de tv-nerd die ik ben gaf ik het programma uiteraard een eerlijke kans. En eerlijk is eerlijk.. Het bevalt me stiekem toch wel héél goed. Én dat komt door de volgende dingen!
screenshot 2021 03 29 111436
@deverraders

Weerwolven in het kwadraat

I LOVE WEERWOLVEN. Dit spel speel ik zo vaak met vriendinnen als we een avondje aan het borrelen zijn. Het is het perfecte spel om met een grote groep (lees: minimaal 8 personen) te spelen. Als trouwe speelster heb ik zo mijn eigen tactiek om te gebruiken als ik de weerwolf- of een normale burger ben (je speelt meerdere rondes op een avond). Ik was dan ook erg benieuwd hoe ze dit format op tv wilden krijgen, want bij het spel heb je ook nog andere rollen die een doel hebben. Zodoende werken ze alleen met weerwolven en burgers, of in dit geval, de Verraders en de Getrouwe.
Én dan de bekendmaking van de Verraders!! Stresslevel high!! Ben ik de enige die dit overigens wel een beetje risky vond? Er hoeft maar een iemand schijt te hebben en even stiekem door zijn wimpertjes te spieken of het silhouet van Tijl naast zich te voelen/horen en je hebt het spel gespeeld. Ik moet zeggen i'm surprised! Kan ik me inschrijven voor volgende editie?

De getrouwe

Wát een verscheidene, maar leuke groep! Een goede mix van jong, oud, man en vrouw. Ondanks dat de groep geinig is, gaat het onderling effe een stukkie minder. Iedereen wilt graag winnen, maar zodra er een beetje fanatisme in het spel komt schakelt iedereen in volle jank-modus. Sommige deelnemers zijn oprecht geen vrienden meer na dit spel, lol. Ik hou zelf meer van een Sinan, een Edson, een Samantha of een Barbara die gewoon uitspreken wat ze denken en geen laffe volgers zijn. Alhoewel je, als je dat doet, dan wel een enkeltje naar huis krijgt. Oeps..

De verraders

Ik vind twee van de drie verraders écht top gekozen. Kees en Holly perfecto! Diederik had ik ergens verwacht dat hij het bij voorbaat al zou worden én dat is misschien nu ook zijn valkuil. Het ligt er nu te dik bovenop en door zijn uitspraken als: 'het zou te voor de hand liggen als ik het zou zijn' vind ik hem juist meer verdacht maken dan ooit. Maar dat terzijde... Toch verdient hij wel een lintje, want hoe hij zichzelf heeft gered na afgelopen zaterdag is wel even een vermelding waard.

Holly, you ma girl

Mag ik even een momentje voor Holly. Ik vind haar zo geweldig, maar hoe ze het speelt als verrader is echt next level . LOVE IT! Zij is de perfecte: 'ik ben geen verrader, want ik kan niet liegen' persoon. Én dan gewoon wel glashard liegen tegen iedereen en alles. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voor de eerste Getrouwe doorheeft dat Holly een verrader is.

Mental breakdowns

Pohhh, de een na de ander lijkt het gekkenhuis in te moeten na dit seizoen. Stuk voor stuk zien we iedereen breken door het liegen en bedriegen. Het is zelfs zo erg dat mensen spreken over 'het kwijtraken van je identiteit'. Heftig heftig. Voor mij komt dit een beetje over als erg overdreven, maar goed, je weet natuurlijk niet hoe het er aan toe gaat binnen die vier muren.
Goed, we moeten dus weer even wachten tot zaterdag voor het vervolg. Heerlijk ook trouwens, dat die afleveringen soms 70 minuten duren. That's the content i'm living for. Wat denken jullie? Wie is de volgende die 's nachts vermoord gaat worden?
Meer fan van Scandinavische series? Deze 5 titels kun je zien op Netflix!